Στην Ουκρανική Βουλή κατατέθηκε νομοσχέδιο ακύρωσης εορτασμού των Χριστουγέννων στις 7 Ιανουαρίου

Share:

Εργάσιμες προτείνεται να γίνουν τα Χριστούγεννα στις 7 Ιανουαρίου, δεύτερη ημέρα του εορτασμού της Αγίας Τριάδας και Ημέρα της Νίκης.

Το σχέδιο νόμου 9009-3 «Περί τροποποιήσεων στο άρθρο 73 του Εργατικού Κώδικα της Ουκρανίας για την καθιέρωση των δημοσίων αργιών» υποβλήθηκε στην Ουκρανική Βουλή.

Συντάκτης του εν λόγω νομοσχεδίου είναι η Γκαλίνα Τρετιακόβα, βουλευτίνα του κόμματος «Υπηρέτης του λαού», η οποία είναι επίσης επικεφαλής της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και Προστασίας των Δικαιωμάτων των Βετεράνων.

Η συντάκτης του νομοσχεδίου προτείνει να γίνουν εργάσιμες η 7η Ιανουαρίου (ο εορτασμός των Χριστουγέννων σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο), η Δευτέρα μετά την ημέρα Αγίας Τριάδας και η 9η Μαΐου (Ημέρα της Νίκης). Αντίθετα, προτείνεται να γίνουν αργίες η 6η Ιουνίου (Ημέρα άνθισης της ουκρανικής κερασιάς), η 21η Σεπτεμβρίου (Ημέρα Εορτασμού της Ειρηνικής Ζωής μετά τη Νίκη της Ουκρανίας επί της Ρωσικής Στρατιωτικής Επιθετικότητας) και η 10η Νοεμβρίου (Ημέρα σεβασμού προς την ηλικία).

Σύμφωνα με την εκτίμηση εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Οικονομικών, ο νόμος δεν θα απαιτήσει πρόσθετες δαπάνες από τον κρατικό προϋπολογισμό της Ουκρανίας.

Νωρίτερα, η ΕΟΔ έγραψε ότι η Γκαλίνα Τρετιακόβα ανέπτυξε νομοσχέδιο για την ευθανασία.

Previous Article

Οἱ Πάπαι συνεκάλυψαν συνειδητῶς τὴν παιδοφθορίαν

Next Article

Ὁ Ζωηφόρος Σταυρός: τῆς Εὐσεβείας τό Ἀήττητον Τρόπαιον