Στην φυλακή παραμένει ο Μπελέρης – Απορρίφθηκε η νέα έφεση

Share:

Στην φυλακή θα παραμείνει ο εκλεγμένος Δήμαρχος Χιμάρας, το Ειδικό Εφετείο GJKKO κατά την σημερινή συνεδρίαση δεν έκανε δεκτή την έφεση Μπελέρη που αφορούσε την αποφυλάκιση του έστω και με περιοριστικούς όρους.

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν η Ελληνίδα πρέσβης στην Αλβανία κ. Κ. Καμίτση , ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ. Βαγγέλης Ντούλες και αντιπροσωπεία της ολομέλειας των Προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της Ελλάδας, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν συνέδριο στα Τίρανα για την υπόθεση Μπελέρη.

Ο Edmond Dema, συνήγορος υπεράσπισης του κ. Μπελέρη, ζήτησε την απόρριψη της υπόθεσης, υποστηρίζοντας ότι τα στοιχεία είναι παράνομα. Όμως το δικαστήριο έκρινε ολοκληρωμένη την έρευνα της εισαγγελίας, ανοίγοντας τον δρόμο για την έναρξη της δικαστικής διαδικασίας.

Η υπόθεση Μπελέρη έχει επιδεινώσει σημαντικά τις σχέσεις των Τιράνων με την Αθήνα. Η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε την αποφυλάκισή του, υποστηρίζοντας ότι έχουν παραβιαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα, και απειλεί να εμποδίσει την πορεία της Αλβανίας στη διαδικασία ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ήδη Έλληνες αξιωματούχοι εγείρουν αυτό το θέμα σε διάφορες διεθνείς οργανισμούς.

dropolinews.gr

Previous Article

18 Σεπτεμβρίου 1933: Άρχισε από τους Βορειοηπειρώτες, ο σταδιακός απεργιακός σχολικός αγώνας

Next Article

Συνάντηση τοῦ Σωματείου «Αδούλωτη Κερύνεια» μέ τόν Πρόεδρο Χριστοδουλίδη