Στηρίζουμε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Share:

Ο επικεφαλής της Αρχιεπισκοπής Φαναρίου στις ΗΠΑ, Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, δήλωσε ότι οι Ουκρανοί «υποφέρουν από τον ρωσικό ιμπεριαλισμό».

Σε συνάντηση με την πρέσβη της Ουκρανίας στις Ηνωμένες Πολιτείες Οξάνα Μαρκάροβα, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος (Λαμπρυνιάδης), επικεφαλής της Αρχιεπισκοπής Φαναρίου των ΗΠΑ, μίλησε για την υποστήριξη της θέσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που κατηγόρησε τη Ρωσία ότι χρησιμοποιεί την «Ορθόδοξη ταυτότητα» για πολιτικούς σκοπούς, έγραψε ο ιεράρχης του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως στη σελίδα του στο Facebook.

Ο Ιεράρχης Φαναρίου είπε ότι οι Ουκρανοί «υποφέρουν» από τον ρωσικό ιμπεριαλισμό και κατηγόρησε τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία για «άδικη μεταχείριση της ιστορίας και των παραδόσεων της Ορθοδοξίας» και «διαίρεση της Ορθοδοξίας σε όλο τον κόσμο από την Ουκρανία στην Αφρική».

«Χαιρετίζουμε την πρόσφατη δήλωση εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που καταδικάζει τις “κακόβουλες προσπάθειες του Κρεμλίνου να χρησιμοποιήσει την ορθόδοξη ταυτότητα ως εργαλείο” και τη θέση της κυβέρνησης των ΗΠΑ», έγραψε ο ιεράρχης Φαναρίου.

spzh.news

Previous Article

Ὁ Σεβ. Γερμανίας ἀπεκάλυψε τὴν ἀλήθειαν!

Next Article

Το Φανάρι σε νέα οικουμενιστική προσευχή για την Ενότητα των Χριστιανών