Στη Μονή Εσφιγμένου ο όσιος Αντώνιος των Σπηλαίων απεικονίστηκε με Τόμο της Αυτοκεφαλίας

Share:

Τοιχογραφία με Τόμο αυτοκεφαλίας της OCU εμφανίστηκε στη Ιερά Μονή Εσφιγμένου του Αγίου Όρους.

Στη Ιερά Μονή Εσφιγμένου, που αναγνώρισε τους Ουκρανούς σχισματικούς, στο Άγιο Όρος, ο όσιος Αντώνιος των Σπηλαίων απεικονίστηκε με το κείμενο του Τόμου αυτοκεφαλίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας υπό τον Επιφάνιο.

Στη σελίδα του στο Facebook ο Andrey Dudchenko, γραμματέας της Συνοδικής Θεολογικής και Λειτουργικής Επιτροπής της OCU, δημοσίευσε φωτογραφία τοιχογραφίας από το αθωνικό μοναστήρι.

«Η τοιχογραφία της Μονής Εσφιγμένου στο Άγιον Όρος απεικονίζει τον όσιο Αντώνιο των Σπηλαίων, ο οποίος κρατάει περγαμηνή με το κείμενο του Τόμου αυτοκεφαλίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας», εξήγησε ο «ιερέας», προσθέτοντας στα σχόλια ότι πρόκειται για φρέσκες τοιχογραφίες.

Να σας θυμίσουμε ότι το 2019 η Μονή Εσφιγμένου, όπως και οι Μονές Ξενοφώντος και Παντοκράτορος, υποδέχτηκαν την αντιπροσωπεία της OCU και εξέθεσαν τα ιερά λείψανα των αγίων του Αγίου Όρους για προσκύνημα.

spzh.news

Υ.Ο.Τ. Να σημειώσουμε ότι το δημοσίευμα ἀναφέρεται στους ψευδο-Εσφιγμενίτες, τους Κατσουλιέρηδες, και όχι στους μοναχούς που εγκαταβιούν στην Ι.Μ. Εσφιγμένου Αγίου Όρους

Previous Article

Ἐρωτήματα περί τῶν ἁγιοκατατάξεων

Next Article

Μακαριώτατε, ἡ «Πορταΐτισσα» μᾶς προειδοποίησε!