Στη Σουηδία υπάλληλος απολύθηκε επειδή φορούσε χριστιανικό σταυρό

Share:

Σύμφωνα με τους κανόνες της εταιρείας Ingram Micro, επιτρέπεται κανείς να φοράει το μουσουλμανικό χιτζάμπ όχι όμως τον χριστιανικό σταυρό.

Ο 28χρονος υπάλληλος Τζορτζ Τανούρι από τη Συρία απολύθηκε από την αποθήκη Zalando της Στοκχόλμης, αφού αρνήθηκε να βγάλει το σταυρουδάκι του, μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο swedinfo.ru.

Η αποθήκη Zalando είναι στη διαχείριση της διεθνούς εταιρείας Ingram Micro. Σύμφωνα με τους κανόνες της μεγάλης διεθνούς εταιρείας, στην οποία ανήκει η αποθήκη, οι υπάλληλοι επιτρέπεται να φοράνε το μουσουλμανικό χιτζάμπ, όχι όμως τα χριστιανιά σύμβολα, ακόμη κι ένα καλύπτονται από τα ρούχα.

Το 2019 υπάλληλοι της εταιρείας διαμαρτύρονταν επανειλημμένα για τις απειλές εκ μέρους της διοικήσεως και την παρακολούθηση του προσωπικού.

Ο Τζορτζ Τανούρι πάντοτε φορούσε αλυσίδα με σταυρουδάκι, αλλά την ώρα της δουλειά κάτω από το πουκάμισο, όμως σε τρεις μήνες το αφεντικό του, αφού παρατήρησε το σταυρουδάκι, διέταξε να τον βγάλει, αλλιώς θα έπρεπε να φύγει από την εταιρεία.

«Έχω το ίδιο δικαίωμα να φορά σταυρουδάκι, όπως οι άλλοι το χιτζάμπ. Ο λαός μας (οι Σύροι), βίωσε πολλά στην ιστορία του, γι᾽αυτό μετακομίσαμε στη Σουηδία και τί έχουμε εδώ; Κουράσθηκα από το πώς στη Σουηδία αντιμετωπίζουν τους χριστιανούς. Εδώ θεωρείται πολύ κανονικό να καταπατούν ακριβώς την πίστη μας, και όχι των άλλων», επεσήμανε ο Τζορτζ Τανούρι.

Μετάφραση του Βασιλείου Μεταφράστοφ

ΕΟΔ – Ενωση Ορθοδοξων Δημοσιογραφων

Previous Article

Πατερικὸς λόγος εἰς τὴν Κυριακὴν τοῦ Τελώνου καὶ Φαρισαίου

Next Article

«Βιοηθικό έγκλημα το πιστοποιητικό εμβολιασμού!»