Στις 17 Μαΐου θα ανοίξουν οι Εκκλησίες για Θείες Λειτουργίες

Share:

Με μία απλή επιστολή επισπεύσθηκε κατά ένα μήνα το άνοιγμα των εκκλησιών. Εάν η Ιεραρχία είχε σταθεί στο ύψος της, όπως είχε υποχρέωση από την αρχή, οι εκκλησίες δεν θα έκλειναν, όπως και δεν έκλεισαν σούπερ μάρκετ, φαρμακεία κ.α. Άραγε θα καταλάβει η Ιεραρχία ότι η υποχωρητικότητα δεν οδηγεί πουθενά; Άραγε οι πιστοί θα καταλάβουν τα παιχνίδια των πολιτικών εις βάρους τους; 

Στο διάγγελμα του ο Πρωθυπουργός τόνισε :

«Δεν ήταν εύκολος για κανέναν μας ο εορτασμός του φετινού Πάσχα, ευχαριστώντας τόσο τον Αρχιεπίσκοπο όσο και τους κληρικούς για τη στάση τους απέναντι στο όλο ζήτημα.

«Επιτρέψτε μου, εδώ, μία αναφορά στην Εκκλησία: Ευχαριστώ τον Αρχιεπίσκοπο και τον κλήρο για την κατανόηση και τη συνεργασία μας. Δεν ήταν εύκολη για κανέναν μας η εμπειρία του φετινού Πάσχα. Αποδείχθηκε, όμως, ότι ήταν αναγκαία για όλους. Από τις 4 Μαΐου οι εκκλησίες θα είναι ανοιχτές για ατομική λατρεία. Και από την Κυριακή 17 Μαΐου οι πιστοί θα μπορούν να συμμετέχουν και στη Θεία Λειτουργία και στις υπόλοιπες ακολουθίες. Πάντα όμως με αυστηρούς κανόνες που θα συμφωνηθούν με την Ιερά Σύνοδο και την επιστημονική κοινότητα».

Previous Article

ΕΓΓΡΑΦΟΝ ΤΟΥ ΣΕΒ.ΜΗΤΡ.ΚΥΘΗΡΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ Δ.Ι.Σ. 28-4-2020

Next Article

Σεβ. Γόρτυνος, Σᾶς ἔχομεν λύσιν

Διαβάστε ακόμα