Στις 21 Δεκεμβρίου το νέο κείμενο Πολιτείας για τις σχέσεις με την Εκκλησία

Share:

Μετά το ισχυρό όχι που εισέπραξε η Κυβέρνηση από λαό, κληρικούς και Ιεραρχία αναδιπλώνεται και ετοιμάζει νέα πρόταση στις 21 Δεκεμβρίου.  Η Ιεραρχία και οι κληρικοί πρέπει να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τα επικίνδυνα σχέδια της κυβέρνησης που θέλει δήθεν τον “εξορθολογισμό των σχέσεων Εκκλησίας και Κράτους”

Τη διαβεβαίωση ότι δεν κινδυνεύουν τα εργασιακά τους δικαιώματα έδωσε ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Κώστας Γαβρόγλου στους εκπροσώπους του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, καθώς και στους εκπροσώπους κληρικών από την Εκκλησία της Κρήτης, κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα στο υπουργείο Παιδείας.

Με τη συνάντηση αυτή ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος των επαφών του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων με τους φορείς της Εκκλησίας, ενώ με τους κληρικούς θα υπάρξει και νέα συνάντηση στις 21 Δεκεμβρίου επί ενός νέου κειμένου που θα διαμορφωθεί.

«Οι κληρικοί εξέφρασαν τις αγωνίες τους και έθεσαν πολλά ερωτήματα για μια συμφωνία που δεν έχει γίνει πλήρως κατανοητή» ανέφερε ο κ. Γαβρόγλου, μετά το τέλος της συνάντησης. «Με όσα καταγράψαμε θα προχωρήσουμε στον εξορθολογισμό των σχέσεων Εκκλησίας και Κράτους» πρόσθεσε.

Οι κληρικοί, από την πλευρά τους, τόνισαν την επιθυμία τους να εξακολουθούν να πληρώνονται από το δημόσιο και όχι από το ειδικό ταμείο που θα επιδοτείται από το Κράτος, ενώ τη διαχείρισή του θα έχει η Εκκλησία. Τηρούν, ωστόσο, στάση αναμονής ενόψει του νέου κειμένου και της συνάντησης που ορίστηκε για τις 21 Δεκεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΔΙΣ της Εκκλησίας της Ελλάδας, είναι προγραμματισμένη να συνέλεθει για 11-13 Δεκεμβρίου, όπου θα συγκροτήσει την επιτροπή διαλόγου με την πολιτεία, άρα ο κ. Γαβρόγλου, θέτει ως στόχο μέσα 8 ημέρες να καταλήξουν σε νέο κέιμενο.

Πηγή: skai.gr

Previous Article

Νέος Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου ο Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος

Next Article

Δυτική θεολογία, διάνοια και οι αλήθειες της πίστεως

Διαβάστε ακόμα