Στο Σουλίμοφ της περιφέρειας Λεωπόλεως εξτρεμιστές άρπαξαν ναό της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας

Share:

 

Στις 22 Μαΐου μέλη εξτρεμιστικής οργάνωσης δεν επέτρεψαν σε περισσότερους από εκατό πιστούς την είσοδο στον ναό της Αναλήψεως του Κυρίου της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στο χωριό Σουλίμοφ της περιφέρειας Λεωπόλεως στην Ουκρανία, μεταδίδει η Ένωση Ορθοδόξων Δημοσιογράφων, επικαλούμενη τον λογαριασμό Telegram «Πέρσι Κοζάτσκι».

Στον ναό τοποθετήθηκαν επιπρόσθετες κλειδαριές. Εκείνη τη στιγμή στον ναό βρίσκονταν περίπου πενήντα οπαδοί της «Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας», οι οποίοι πραγματοποιούσαν τις τελετές τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες των ντόπιων, ήδη από τις 6 Μαΐου στο χωριό άρχισαν να συγκεντρώνουν υπογραφές για τη «μεταγραφή» της τοπικής κοινότητας της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στην «Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας». Κρυφά από τους πιστούς ο ναός της κανονικής Εκκλησίας μεταγράφηκε υπέρ της σχισματικής «Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας».

Στις 20 Μαΐου εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών προσκάλεσαν τους ορθοδόξους χριστιανούς σε συνάντηση, όπου τους ενημέρωσαν για την επανακαταχώρηση του εσωτερικού καταστατικού τους. Στη συνάντηση παρέστησαν δύο «κληρικοί» της «Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας», αστυνομία και εκπρόσωποι της εδαφικής κοινότητας, οι οποίοι απαίτησαν από την κοινότητα του ναού να τους παραδώσει τα κλειδιά του.

Ενορίτες του ιερού ναού Αναλήψεως του Κυρίου πρότειναν στους καταληψίες να τελούν τις ακολουθίες εκ περιτροπής, αλλά εκείνοι αρνήθηκαν.

mospat.ru

Previous Article

Αποθρασύνθηκε ο Επιφάνιος! Ζητάει “αποκεφαλισμό” του Πατριάρχη Μόσχας

Next Article

Αυτοκεφαλία στην Εκκλησία των Σκοπίων ανακοίνωσε ο Πατριάρχης Σερβίας Πορφύριος