Συνάντηση Αρχιεπισκόπου και Γαβρόγλου

Share:

Είναι απορίας άξιον πως ο κ.Γαβρόγλου μετά τη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο δηλώνει ¨ότι θα κατοχυρωθούν με απόλυτο και διαφανή και κατηγορηματικό τρόπο και η μισθοδοσία των ιερέων και τα συνταξιοδοτικά των ιερέων και τα θέματα περίθαλψης“. Μα εφόσον κ.Γαβρόγλου  το ισχύον καθεστώς μισθοδοσίας του κλήρου κατοχυρώνει όλα τα παραπάνω και η Ιεραρχία απέρριψε κάθε αλλαγή του καθεστώτος αυτού τι αγωνιάτε να κατοχυρώσετε τα κατοχυρωμένα δικαιώματα. Πάλι επαναφέρετε την συζήτηση στην μισθοδοσία του κλήρου; Δυστυχώς παίζετε το παιχνίδι σας χωρίς αντίπαλο και δεν υπάρχει κανείς να σας υποδείξει τα αυτονόητα.

«Δεν υπήρξε ποτέ συμφωνία, αλλά πρόθεση συμφωνίας και θα εξασφαλίσουμε τα δικαιώματα του Κλήρου» επανέλαβε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την συνάντηση που είχε σήμερα το μεσημέρι στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών με τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου.

Ο υπουργός τόνισε ότι θα εμμείνουν στον διάλογο και συμφώνησε πως δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξουν τα δικαιώματα των κληρικών. Ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε πως «θα κάνουμε τα πάντα για τους κληρικούς, ενώ στην επιτροπή διαλόγου θα υπάρχουν και ιερείς».

Αμέσως μετά την συνάντηση ο κ. Γαβρόγλου δήλωσε «κατηγορηματικά την πρόθεση, όπως αυτή αποτυπώθηκε από την ομόφωνη απόφαση της Ιεραρχίας και τη δική μας κυβερνητική επιμονή, για τη συνέχιση του διαλόγου. Ο διάλογος έχει πολλές διαστάσεις, αναλύονται, διευκρινίζονται πράγματα, συζητιόνται και γίνονται συνθέσεις. Σήμερα λοιπόν είναι μια συνάντηση όπου συνεχίζεται ο διάλογος. Πληροφορήθηκα από τον Μακαριώτατο ότι στην επόμενη συνάντηση, τον Δεκέμβριο, θα υπάρξει μια επιτροπή με την οποία θα συνεργαστούμε πολύ συστηματικά προκειμένου να συγκεκριμενοποιηθεί το πλαίσιο συμφωνίας και βεβαίως είχα την ευκαιρία, και δεν είναι η πρώτη φορά, το έχω ξαναπεί εκφράζοντας την κυβερνητική απόφαση όχι απλά βούληση, ότι θα κατοχυρωθούν με απόλυτο και διαφανή και κατηγορηματικό τρόπο και η μισθοδοσία των ιερέων και τα συνταξιοδοτικά των ιερέων και τα θέματα περίθαλψης. Δεν θα υπάρχει καμία αλλαγή ως προς το εργασιακό και μισθολογικό καθεστώς των ιερέων. Περιμένουμε τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για να αρχίσει πια το τελικό στάδιο των επεξεργασιών του νομοσχεδίου».

Previous Article

Δεν θα γίνει τίποτε αν δεν συναινέσουν οι εφημέριοι

Next Article

Συνάντηση Γαβρόγλου με εκπροσώπους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης

Διαβάστε ακόμα