Συνάντηση με αντιπροσωπία κληρικών ο κ. Γαβρόγλου

Share:

Όπως αναφέρει το tovima.gr :”Συνάντηση με αντιπροσωπία κληρικών θα έχει αύριο το πρωί ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου σε μία προσπάθεια να καθησυχάσει τους ιερείς για μισθολογικό ζήτημα που άνοιξε με το προσύμφωνο Τσίπρα – Ιερώνυμου.

Ο υπουργός Παιδείας θα συναντηθεί αύριο Τρίτη 4 Δεκεμβρίου με αντιπροσωπία του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος και εκπροσώπους των κληρικών της Κρήτης. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 π.μ. στο Υπουργείο.

Πάντως, το τελευταίο διάστημα και μετά τις οργισμένες αντιδράσεις Μητροπολιτών και ιερέων, η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε αναδίπλωση για το θέμα του μισθολογικού και τον … εξοστρακισμό των ιερέων από το Δημόσιο.

Η κυβέρνηση διαμηνύει πλέον ότι δεν βιάζεται και «κλείνει το μάτι» στους ιερείς μιλώντας για εξαντλητικό διάλογο. Όσο αφορά στον Αρχιεπίσκοπο, μετά την «κόκκινη γραμμή» που έβαλαν Μητροπολίτες και κληρικοί για τις αλλαγές στο καθεστώς μισθοδοσίας, υπογράμμισε ότι δεν θα γίνει τίποτα χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Ιεραρχίας λέγοντας με νόημα πως τον «τελευταίο λόγο θα τον έχω εγώ».

Previous Article

Η μισθοδοσία του κλήρου δεν υπάρχει επειδή μας αγαπάει η Πολιτεία

Next Article

Η Ιεραρχία αποφάσισε ότι το μισθολογικό δεν το αγγίζουμε καθόλου

Διαβάστε ακόμα