Συνάντηση Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον πρέσβη των ΗΠΑ

Share:

Δεν έχασε την ευκαιρία ο Αμερικάνος πρέσβης να συναντηθεί  με τον Παναγιώτατο. Συζήτησαν, αναφέρει ο ίδιος,  μεταξύ άλλων την κατάσταση στα Βαλκάνια και το ζήτημα της Ουκρανίας. Μεγάλη στροφή του Αμερικάνου πρέσβη στα ζητήματα της Ορθοδοξίας και του Πατριαρχείου. “Αξια” η προσπάθεια που καταβάλλει ο κ. Πρέσβης να θεωρήσουμε ότι ο λόγος του Πατριάρχη υπερέχει όλων των προκαθημένων. Δυστυχώς, δεν μας πείσατε κ. Πρέσβη. 

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε σήμερα ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, στο κατάλυμα του Πατριάρχη, στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάννια». Ο Αμερικανός διπλωμάτης εξέφρασε την στήριξη των ΗΠΑ προς τον κ. Βαρθολομαίο λέγοντας: «είμαι πάντα ευγνώμων να συναντώ τον Παναγιώτατο και να εκφράζω την ισχυρή υποστήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειές του για την θρησκευτική ελευθερία, την Ουκρανική Αυτοκεφαλία και τον νέο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο».

«Είχαμε μια εξαιρετικά σημαντική συζήτηση γιατί μπορέσαμε να συζητήσουμε τα σχέδια της υποδοχής του στην Ουάσινγκτον το ερχόμενο φθινόπωρο. Είναι η πρώτη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στις ΗΠΑ εδώ και μία δεκαετία, η οποία γίνεται σε μια πολύ σημαντική στιγμή για την Εκκλησία της Αμερικής, γιατί θα υπάρχει ήδη νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής και είχα την ευκαιρία να μοιραστώ με τον Παναγιώτατο τον ενθουσιασμό μου για την άφιξη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου», πρόσθεσε ο κ. Πάιατ και κατέληξε:

«Η κυβέρνησή μας θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να τον βοηθήσει να ξεκινήσει την αποστολή του επιτυχώς στις ΗΠΑ. Ακόμη μιλήσαμε λίγο για τον κρίσιμο ρόλο που έχει ο Πατριάρχης ως πνευματικός ηγέτης σε μια σειρά από άλλα θέματα στη Μέση Ανατολή, φυσικά και στην Ουκρανία, όπου ο λόγος του Παναγιωτάτου είναι εξαιρετικά σημαντικός, όπως και γενικά σε όλη την Ορθοδοξία».

tovima.gr

Previous Article

Κατάλληλος ο νέος Αυστραλίας διὰ τα εθνικὰ συμφέροντα;

Next Article

Ευτυχώς Παναγιώτατε που υπάρχουν αδέσμευτες, ανεξάρτητες , ορθόδοξες ειδησεογραφικές φωνές