Συνάντηση του κ. Γαβρόγλου με αντιπροσώπους του Φαναρίου

Share:

Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, η συνάντηση του αρμόδιου υπουργού κ. Κώστα Γαβρόγλου με αντιπροσώπους του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως για το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας και της μισθοδοσίας των κληρικών.

Την Τετάρτη ο κωνσταντινοπολίτης υπουργός συνόδευσε τον πρωθυπουργό στην επίσκεψη του στη Χάλκη, όπου και πραγματοποίησε συνάντηση με στελέχη του Πατριαρχείου, στους οποίους είχε την ευκαιρία να εξηγήσει αναλυτικά τη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου. Σε αυτή διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν έχουν γίνει κατανοητά στους ανθρώπους του Πατριαρχείου. Την Τετάρτη, λοιπόν, στην Αθήνα, οι απεσταλμένοι του Φαναρίου θα συνοδεύονται από δικηγόρο της εκκλησίας της Κρήτης, οποίος είχε συμμετάσχει σε αντίστοιχες διαβουλεύσεις που είχε πραγματοποιήσει η κυβέρνηση με την Εκκλησία της Κρήτης, με στόχο να υπάρξει καλύτερη κατανόηση του ζητήματος.

Είναι σαφές, πάντως, ότι οι συζητήσεις της Τετάρτη θα γίνουν με φόντο την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Άγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη, η οποία φαίνεται ότι έχει αναθερμάνει τις σχέσεις της κυβέρνησης με το Πατριαρχείο.

Επίσης, πριν τη συνάντηση της Τετάρτης, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αναμένεται να βρεθεί στο Μαξίμου και να λάβει οδηγίες ευρύτερα για τον χειρισμό του ζητήματος της εκκλησιαστικής περιουσίας.

real.gr

Previous Article

Ο Σεβ. Προύσης, η Χάλκη και η υποκρισία

Next Article

Τον αποδοκιμασθέντα υποδέχθηκαν οι Σεβασμιώτατοι

Διαβάστε ακόμα