Συνεχίζονται οἱ δεήσεις στήν Λαύρα τοῦ Κιέβου

Share:

 

Παρά τις προσπάθειες του κράτους να εκδιώξει την Ορθοδοξία από τη Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου και παρά τις αυξανόμενες προκλήσεις κατά των μοναχών και πιστών, οι ορθόδοξες ακολουθίες και προσευχές συνεχίζουν να ηχούν στην ιερά μονή.

Η αδελφότητα ενημερώθηκε στις 10 Μαρτίου ότι είχε προθεσμία μέχρι τις 29 Μαρτίου για να εγκαταλείψει εντελώς την επικράτεια της Λαύρας, η οποία ήταν κρατική από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης. Στο μοναστήρι βρίσκεται επίσης η Θεολογική Σχολή και η Ακαδημία του Κιέβου και η διοίκηση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Ωστόσο, οι Ορθόδοξοι πιστοί γεμίζουν από τότε τη Λαύρα κατά χιλιάδες καθημερινά για να υπερασπιστούν προσευχητικά το αγαπημένο τους μοναστήρι. Και παρόλο που οι αρχές και οι σχισματικοί-εθνικιστές ριζοσπάστες έχουν κάνει μια σειρά από προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της επιβολής κατ’ οίκον περιορισμού στον ηγούμενο  , της αναίτιας  σύλληψης ιεροδιδασκάλων και ακτιβιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που υπερασπίζονται το μοναστήρι και της ανοχής ανθρώπων που χλευάζουν και γελοιοποιούν τους ευσεβείς πιστούς και την ορθόδοξη πίστη , οι ορθόδοξες ακολουθίες συνεχίζουν να τελούνται στη Λαύρα.

Ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου Ονούφριος, ο προκαθήμενος των Ορθοδόξων Χριστιανών στην Ουκρανία, τέλεσε τη θ. λειτουργία την Κυριακή του Θωμά στον Ιερό Ναό των Σπηλαίων, αναφέρει το Τμήμα Πληροφόρησης-Εκπαίδευσης του UOC .

 

Μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου, ο Μακαριώτατος απηύθυνε ομιλία στο εκκλησίασμα, καλώντας τον λαό όχι μόνο να πιστεύει με το νου του, αλλά να ζει σύμφωνα με την πίστη του.

«Αυτοί οι νόμοι που αντιπροσωπεύουν το θέλημα του Θεού υπάρχουν στο Ιερό Ευαγγέλιο. Ο Θεός θέλει να αγαπάμε, να σεβόμαστε και να συγχωρούμε ο ένας τον άλλον. Είθε ο Κύριος να μας βοηθήσει, αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, να είμαστε αληθινά ευλογημένοι, ώστε όχι μόνο να γνωρίσουμε τον Θεό με τον νου μας, αλλά και να κάνουμε το άγιο θέλημά Του. Αυτό είναι το είδος της ζωντανής πίστης που φέρνει έναν άνθρωπο στη Βασιλεία των Ουρανών», είπε ο Ουκρανός προκαθήμενος.

Φωτογραφία: news.church.ua

Φωτογραφία: news.church.ua

Και σήμερα , ο Μετ. Ο Ονούφριος  ενώθηκε με τους πιστούς σε προσευχή για την υπεράσπιση της Λαύρας, με την ανάγνωση του Ακάθιστου στους Αγίους Πατέρες των Σπηλαίων του Κιέβου.

Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε όλο τον κόσμο για την προσευχή του:

Σας ευχαριστώ ειλικρινά για τις προσευχές σας, τις οποίες προσφέρετε σήμερα εδώ σε αυτόν τον τόπο – τόπο προσευχής, αφού η Λαύρα δημιουργήθηκε για προσευχή. Σας ευχαριστώ που ήρθατε εδώ και προσευχηθήκατε εδώ για τους αδελφούς της Ιεράς Μονής, για τους στρατιώτες μας, που σήμερα φρουρούν το κράτος μας, για την πατρίδα μας, για την κυβέρνηση, για όλους τους ανθρώπους…

Η προσευχή είναι αυτό που προστατεύει τον κόσμο ενώ η κακία, το μίσος καταστρέφουν τον κόσμο.

Αγαπήστε τον Θεό, αγαπήστε ο ένας τον άλλον και προσευχηθείτε για να σώσετε τον κόσμο μας. Χριστός Ανέστη!

Σε σχόλια προς την Ένωση Ορθοδόξων Δημοσιογράφων , ο Μητρ. Ονούφριος κάλεσε τους πιστούς να μην υποκύψουν σε προκλήσεις, αλλά να συμπεριφέρονται με αξιοπρέπεια. Τους ενθάρρυνε επίσης να συνεχίσουν να προσεύχονται για να φωτιστούν όσοι διώκουν την Εκκλησία.

orthochristian.com

Previous Article

Μελέτη: Σοβαρές οι επιπτώσεις της μάσκας στην υγεία μας

Next Article

Οὐκρανός “ἀκτιβιστής” προπηλακίζει ἱερέα στή Λαύρα Κιέβου