Σχέδιο που αποβλέπει στην απόσχιση του ελληνικού κόσμου από τη Ρωσία

Share:

Στη Συνεδρία ολομέλειας της ΚΓ’ Παγκοσμίου Ρωσικής Παλλαϊκής Συνάξεως μίλησε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.

Ο Πατριάρχης Μόσχας πραγματοποίησε την εναρκτήρια ομιλία με θέμα «Η διαφύλαξη του λαού είναι το παρόν και το μέλλον της Ρωσίας».

“Η ιδιαίτερη αξία της Ρωσίας και η ιδιαίτερη κλήση της είναι να αποτελεί προμαχώνα του Ορθόδοξου χριστιανισμού. Να διαφυλάττει απαραχάρακτες την Ορθόδοξη πίστη, την Ορθόδοξη παράδοση και πολιτισμό, τις χριστιανικές αρχές. Ίσως γι’αυτό οι ισχυροί του κόσμου τούτου βάλλουν σήμερα εναντίον της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας, επιθυμώντας να αποσπάσουν τον Ελληνορθόδοξο κόσμο από την Ρωσική Εκκλησία, επιθυμώντας να καταστρέψουν την ενότητα της Ορθοδόξου Εκκλησίας” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας.

Σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης Κύριλλος πρόσθεσε: “Διαθέτουμε αξιόπιστες πληροφορίες ότι δεν είναι τυχαία όσα συμβαίνουν τώρα στην παγκόσμια Ορθοδοξία, δεν είναι καπρίτσιο του μέν ή του δέ θρησκευτικού παράγοντα, του οποίου συσκοτίσθηκε το μυαλό. Πρόκειται για την υλοποίηση ενός πολύ συγκεκριμένου σχεδίου, το οποίο αποβλέπει στην απόσχιση του ελληνικού κόσμου από τη Ρωσία.”

“Στην αντίληψη κακούργων, δεν μπορώ να χαρακτηρίσω αλλιώς αυτούς τους σχεδιαστές στρατηγικής, η Ρωσική Εκκλησία παρουσιάζεται ως είδους «μαλακής δυνάμεως», διά της οποίας η Ρωσία επηρεάζει τον γύρω τους κόσμο. Μα, διατί αδυνατεί η Ρωσία να μοιράζεται τα πνευματικά της δώρα; Είναι έγκλημα; Έγκλημα είναι μόνον στις αντιλήψεις εκείνων, οι οποίοι επιδιώκουν την αποδυνάμωση και, εάν είναι δυνατό, την εξουδετέρωση της επιρροής της Ρωσίας” συμπλήρωσε ο Πατριάρχης Μόσχας.

Επίσης ο κ. Κύριλλος τόνισε: “Σε όλη αυτή την ιστορία με την αναγνώριση η μη των ουκρανών σχισματικών από τις κατά τόπους Ορθόδοξες Εκκλησίες, υπάρχει κάτι, το οποίο δεν ανακοινώνεται, αλλά αποτελεί τον κύριο στόχο όλων εκείνων των παρασκηνιακών δυνάμεων, οι οποίες πρωτοστάτησαν σε αυτή τη σχισματική δραστηριότητα. Ως Ρωσική Εκκλησία τα αντιλαμβανόμαστε καλά, αλλά σήμερα αυτά τα αντιλαμβάνονται και οι αδελφοί μας στην Ελλάδα και σε άλλες τοπικές Εκκλησίες”.

Κλείνοντας ο Πατριάρχης Μόσχας υπογράμμισε: “Μας ζητούν να αντέξουμε, να μην λυγίσουμε και να συνεχίσουμε τον αγώνα για τη διαφύλαξη της πνευματικής ανεξαρτησίας της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας από όλα αυτά τα κέντρα της παγκοσμίου επιρροής και, προπαντός, για τη διαφύλαξη της ενότητας της ανά την οικουμένη Ορθοδοξίας”.

romfea.gr

Previous Article

Υποτροφίες σε πρωτοετείς φοιτητές από τον Αρχιεπίσκοπο

Next Article

«ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ: ἡ ἐφαρµογή τῶν διδαχῶν του στή σηµερινή πραγµατικότητα»

Διαβάστε ακόμα