Τέλος το παραμύθι “τα παιδιά και ‘επιλογή’ φύλου”… και η Νορβηγία κατά

Share:

Η Νορβηγική Επιτροπή Ερευνών Υγείας ανακοίνωσε ότι θα αναθεωρήσει τις τρέχουσες κατευθυντήριες γραμμές της σχετικά με τη λεγόμενη «φροντίδα επιβεβαίωσης φύλου» για ανηλίκους, επειδή δεν θεωρεί πλέον ότι βασίζονται σε πραγματικά στοιχεία. Αναγνώρισε επίσης ότι ο αυξανόμενος αριθμός των έφηβων κοριτσιών που αναγνωρίζονται ως άνδρες μετά την εφηβεία παραμένει ανεπαρκώς μελετημένος.

 

Σύμφωνα με τις προτεινόμενες ενημερωμένες κατευθυντήριες γραμμές, η χρήση σε εφήβους αναστολέων ορμονών διασταυρούμενης φύλου και χειρουργικής επέμβασης που σχετίζεται με τη “φυλομετάβαση” θα περιορίζεται σε ερευνητικά πλαίσια και δεν θα παρέχεται πλέον σε κλινικά περιβάλλοντα. Η Νορβηγία ακολουθεί την Φινλανδία, την Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο στην εισαγωγή μεγαλύτερης προστασίας για τα παιδιά. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, μέχρι στιγμής οκτώ πολιτείες έχουν απαγορεύσει τα όμοια σε άτομα κάτω των 18 ετών.

Είναι καλό που περισσότερες επαγγελματικές οργανώσεις αναγνωρίζουν την πειραματική φύση αυτής της προσέγγισης στα παιδιά. Έρευνες δείχνουν ότι τα περισσότερα παιδιά με ανησυχίες φύλου νιώθουν άνετα με το σώμα τους όταν περνούν την εφηβεία και ότι εκείνα που επιθυμούν να αλλάξουν φύλο επηρεάζονται από συγκεκριμένα ερεθίσματα. Φυσικά αυτά δεν αρέσουν στους “ακτιβιστές” που αναγνωρίζουν καμιά 100η φύλα. Ωστόσο το αφήγημά τους καταρρέει και όχι λόγω της “μπαμπέσας κοινωνίας”, αλλά λόγω επιστημονικών τεκμηρίων και αποδείξεων.

defence-point.gr

 

Previous Article

Πρότυπα ἤθους Νεοελλήνων

Next Article

Λόγος εἰς τήν Πεντηκοστή