Τα κρυπτά του Βατικανού δημοσιεύονται

Share:

Την 2αν Μαρτίου 2020, συμφώνως προς την εφημερίδα «Καθολική» 18ης Μαρτίου 2019, θα δοθούν εις την δημοσιότητα τα αρχεία του Πάπα Πίου ΧΙΙ, που διετέλεσε Πάπας από το 1939 ως το 1958. Πρόκειται περί αμφιλεγομένης προσωπικότητος. Ο ίδιος ο νυν Πάπας Φραγκίσκος προσεπάθησε να αμβλύνη τον θόρυβον γύρω από το όνομά του λέγων:

«βρέθηκε να κυβερνά την Βάρκα του Πέτρου στις πιο θλιβερές και σκοτεινές στι­γμες του εικοστού αιώνα, ταραγμένου και πληγωμένου σε τόσες περιοχές του από τον τελευταίο παγκόσμιο πόλεμο».

Η ιδία άλλωστε η εφημερίς σχολιάζει:

«Η σοβαρή και αντικειμενική ιστορική έρευνα θα αξιολογήσει κάτω από το σωστό φως και τη σωστή κρίση εκείνου του Ποντίφικα, και χωρίς αμφιβολία, και τις στιγμές των μεγάλων δυσκολιών, των πολυβασανισμένων αποφάσεων, με ανθρώπινη και χριστιανική σύνεση, που σε μερικούς μπορεί να έχει φανεί επιφυλακτική, ενώ έχουν γίνει προσπάθειες, που ενδεχομένως κατακρίθηκαν, αλλά που μοναδικό σκοπό είχαν και έχουν να διατηρήσουν τη φλόγα της αληθείας αναμμένη στην πιο σκοτεινή και άγρια εποχή και επιχειρήθηκε, μέσα από μία μυστική, αλλά πρακτική διπλωματία…».

«Έχουν» ακόμη μυστική διπλωματία; Αυτή ήτο η εντολή του Κυρίου; Ίσως δια τούτο διατηρεί επισήμως το Βατικανόν «Πρόεδρο του Μυστικού Αρχείου»!

Previous Article

Ιδού, τι θα συμβή σε ένα έτος με το Τέμενος

Next Article

Η αιχμαλωσία δικαιολογεί το παν;

Διαβάστε ακόμα