Απέσυρε το συκοφαντικό άρθρο ο κ. Ανδριόπουλος μετά το εξώδικο του Μητροπολίτη Κερκύρας

Share:

Χωρίς να κάνει τον κόπο να απαντήσει στον Μητροπολίτη Κερκύρας αποσύρει άρον – άρον το συκοφαντικό άρθρο που αναδημοσίευσε ο κ.Ανδριόπουλος στο ιστολόγιο του  “Φως Φαναρίου”. Άραγε, τo γεγονός ότι  δημοσίευσε στο ιστολόγιο του ένα  συκοφαντικό και υβριστικό άρθρο χωρίς να το ερευνήσει, δεν θα πρέπει να μας προβληματίσει; 

Ο μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων Νήσων Νεκτάριος, απέστειλε στις 25/4/2020 ηλεκτρονική Εξώδικη Επιστολή διαμαρτυρίας, με επιφύλαξη δικαιωμάτων και αίτημα άρσης προσβολής προσωπικότητας, προς το ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ.
Αιτία, η αναδημοσίευση στο ιστολόγιό μας άρθρου του Theodor Petrov, με τίτλο «ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ».
Στην Εξώδικη διαμαρτυρία του ο μητροπολίτης Κερκύρας καταθέτει:

«Τούτο το δημοσίευμα, το οποίο ουδόλως είναι διασταυρωμένο, είναι πέρα ως πέρα ψευδές, προσβάλλει δε στοχευμένα και δόλια, άνευ στοιχείων, και με αισχρά ψεύδη την αξιοπρέπεια, την προσωπικότητα, το σχήμα μου, την τιμή και την υπόληψη μου, ενώπιον των αναγνωστών σας στην Ελλάδα και όχι μόνο. Πιο συγκεκριμένα χαρακτηρίζομαι στο δημοσίευμα αυτό ως «ευτράπελος Μητροπολίτης Κέρκυρας Νεκτάριος», ενώ μου προσάπτετε ψευδώς και συκοφαντικώς ότι τάχα κήρυξα αντάρτικο στην νομίμως εκλεγμένη ελληνική Κυβέρνηση που θέσπισε απαγόρευση των συναθροίσεων, ότι τάχα παραβίασα τον νόμο, ότι τάχα έδειξα ανυπακοή στην σχετική απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας μου, και αφού γίνεται μνεία για ροή άφθονου χρήματος για «ταρατατζούμ» και παρελάσεις από κάποια Παλαιστινιακή Εταιρεία (την οποία ουδόλως γνωρίζω), το άρθρο καταλήγει με το ερώτημα «Η ανυπακοή στις αποφάσεις της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος εκ μέρους του Μητροπολίτη Κέρκυρας πόσο κοστίζει;», αφήνοντας να εννοηθεί ότι χρηματίζομαι για να εξυπηρετώ (άκουσον-άκουσον!) τα Ρωσικά συμφέροντα, έναντι των Ελληνικών (!!!!!!!). Αυτό δεν αποτελεί απλά σπίλωση, αλλά ύβρη, συκοφαντία και κατά τη γνώμη μου ανερυθρίαστο θράσος».
Γενικώς ο μητροπολίτης Κερκύρας θεωρεί ότι τα όσα γράφονται στο συγκεκριμένο άρθρο «δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα».
Επειδή πρόκειται για άρθρο που αναδημοσιεύσαμε και δεν φέρει την υπογραφή μας, και επειδή ο μητροπολίτης Κερκύρας το κρίνει συκοφαντικό και υβριστικό, διαγράψαμε την σχετική αναδημοσίευση από το ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ, ώστε να μην υπάρχει η εντύπωση στον μητροπολίτη Κερκύρας ότι η εν λόγω αναδημοσίευση τον στοχοποιεί.

fanarion.blogspot.com

Previous Article

ΙΣΚΕ: Η αλαζονεία της εξουσίας δεν θα νικήσει την πίστη μας στον Αναστημένο Χριστό

Next Article

Ο Αρχιεπίσκοπος με επιστολή προς την κυβέρνηση ζητά το άνοιγμα των ναών

Διαβάστε ακόμα