Τα Πατριαρχικά Δίπτυχα σε σύγχυση για την εκκλησιαστική τάξη και θέση του Φιλαρέτου Ντενισένκο

Share:

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συνεχίζει να εκλιπαρεί με απεσταλμένους του και να πιέζει μέσω πρόθυμων πολιτικών, τους Προκαθημένους των Αυτοκεφάλων Εκκλησιών για την αναγνώριση του σχισματικού μορφώματος που δημιούργησε στην Ουκρανία.

Ωστόσο αδυνατεί ακόμη να διαπιστώσει ότι το εξωεκκλησιαστικό μόρφωμα, το οποίο αρχικά κατασκεύασε και για την αποδοχή του οποίου πιέζει την Παγκόσμια Ορθοδοξία δεν έχει καμία σχέση με αυτό που είναι σήμερα.

Αντί για μία εννιαία εκκλησία κατάφερε να διχάσει περισσότερο τους Ουκρανούς Ορθοδόξους και όπως πολύ ορθά είχε προβλέψει στην ιστοσελίδα του ο γνωστός επικοινωνιολόγος Σωτήρης Τζούμας, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατάφερε τελικά «να μπει στην ιστορία ως ο Πατριάρχης-αιρετικός ο οποίος διέσπασε την Ορθοδοξία».

Επι πλέον «η αναγνώριση της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου Κιέβου όχι μόνο δεν βελτίωσε την κατάσταση της ουκρανικής ορθοδοξίας αλλά και οδήγησε στην Ορθόδοξη διάσπαση Οικουμενικής έκτασης».

Όπως είναι πανορθοδόξως γνωστό το “Πατριαρχείο Κιέβου” ανακηρύχθηκε αυθαίρετα από τον γνωστό Φιλάρετο Ντενισένκο, ο οποίος για το λόγο αυτό καθαιρέθηκε από το Πατριαρχείο Μόσχας. Η δε Παγκόσμια Ορθοδοξία μηδέ του Βαρθολομαίου εξαιρουμένου συμφώνησε απόλυτα με αυτή την καθαίρεση.

Ο Φιλάρετος, κατά την ενωτική Σύνοδο προεδρεύοντος του Γαλλίας Εμμανουήλ, έλαβε τον, αστείο για την Ορθοδοξία, τίτλο του «Επίτιμου Πατριάρχη» και στη συνέχεια όταν διαπίστωσε ότι εξαπατήθηκε από το Φανάρι έφυγε εντυπωσιακά από την νέα σχισματική δομή του Βαρθολομαίου και επανίδρυσε στις 20 Ιουνίου 2019 το «Πατριαρχείο Κιέβου» Τότε κατηγόρησε τον Βαρθολομαίο για παπικές φιλοδοξίες και ότι υπέβαλε την νέα Ουκρανική «Εκκλησία» σε χειρότερα δεσμά από όσα είχε υπό την Μόσχα.

Το τραγελαφικό της όλης ιστορίας είναι ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, παρά τα όσα έχει ακούσει εναντίον του από τον Φιλάρετο και παρά το ότι έχει εγκαταλείψει την σχισματική «Εκκλησία» του Επιφανίου συνεχίζει να τον αναγράφει στα Πατριαρχικά Δίπτυχα του 2020, ως Μητροπολίτη πρώην Κιέβου.

Το Φανάρι κατάφερε πάλι μια Πανορθόδοξη αστεία πρωτοτυπία να αναγνωρίζει στα δίπτυχα του 2020 ως Μητροπολίτη τον Φιλάρετο ο οποίος αυτοαποκαλείται Πατριάρχης από τον Ιούνιο του 2019.

Το Φανάρι επίσης συνεχίζει να μην απαντά στα εύλογα ερωτήματα που τίθενται στον Ορθόδοξο κόσμο, για την θέση του Φιλαρέτου στην Εκκλησία.

https://oukraniko.blogspot.com/

Previous Article

ΑΒΟΥΛΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ “ΠΙΟΝΙΑ” ΚΑΙ ΟΧΙ “ΠΑΙΚΤΑΙ”

Next Article

Πιστέ τοῦ Κυρίου λαέ, οἱ Ἕλληνες Ἱεράρχαι ἀναγνωρίζουν «Μακεδονικὴ Ἐκκλησία»!