Τα 237.438 $ των πυροπλήκτων είναι στο Φανάρι;

Share:

Πότε θα δοθεί απολογισμός τι γίνονται τα χρήματα, που οι ομογενείς έδωσαν για την ανακούφιση των πληγέντων εις το Μάτι; Όπως κατέστη γνωστόν από την ιστοσελίδα kalami.us της 25ης Οκτωβρίου 2018:
«Σε λογαριασμό του… οικουμ. Πατριαρχείου τα χρήματα για πυροπλήκτους Αττικής!!! Είχαν συγκεντρωθεί από ”περιφορα δίσκων” σε ενορίες της Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Το ερώτημα: Γιατί δεν δόθηκαν π.χ. στην Εκκλησία της Ελλάδας, στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών;
Με μία ανακοίνωση, 21 Σεπτεμβρίου ’18, η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, πιστοποίησε αυτό που γνωρίζει η Ομογένεια: Παραμένει ”θυγατρικη εμπορική επιχείρηση” του οικουμ. Πατριαρχείου, ευρισκόμενη σε ”διασταση” με τα μέλη των ενοριών της στις ΗΠΑ.
Η ανακοίνωση αναφέρει: «Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής συνέλεξε έως σήμερα το ποσό των 237.438 δολλαρίων Αμερικής για την ανακούφιση των πληγέντων των καταστροφικών πυρκαγιών του περασμένου Ιουλίου στην ανατολική Αττική. Το ως άνω ποσό συνελέγει κατόπιν της Εγκυκλίου του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου προς τις ενορίες και τους πιστούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, δια της οποίας παρότρυνε να απευθυνθούν δεήσεις υπέρ υγείας και ανακουφίσεως των κατοίκων της Ανατολικής Αττικής και την περιφορά ειδικού δίσκου στις ενορίες της Αρχιεπισκοπής για την προσ­φορά βοηθείας στους πληγέντες από την πυρκαγιά…
Κατόπιν οδηγίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τα χρήματα που εισεπράχθησαν για το Ταμείο Αρωγής Πυρκαγιών Αττικής διαβιβάζονται σε λογαριασμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος γι’ αυτόν τον φιλανθρωπικό σκοπό. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο ανέφερε ότι τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από κάθε Επαρχία του Θρόνου θα διανεμηθούν από το Πατριαρχικό Γραφείο των Αθηνών και σε συνεργασία με τις Μητροπόλεις των πληγεισών περιοχών προς τα άτομα που έχουν ανάγκη…».
Οι ”μητροπολεις των πληγεισών περιοχών” (Αττική), είναι Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος. Τι δουλειά έχει το αναξιόπιστο -σε οικονομικά ζητήματα- οικουμ. Πατριαρχείο; Και οι Ομογενείς που έδωσαν τα χρήματα, δεν τα έδωσαν, για να τα διαχειριστεί το… Πατριαρχείο».

Previous Article

Είναι πολλά τα λεφτά!!!

Next Article

Ιστορική ευθύνη της Ιεράς Συνόδου

Διαβάστε ακόμα