Τι είχε πει ο νέος Πατριάρχης Σερβίας για το Ουκρανικό

Share:

Για την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας είχε μιλήσει τον περασμένο χρόνο, ο νέος Πατριάρχης Σερβίας κ. Πορφύριος.

Ο Πατριάρχης ως Μητροπολίτης Ζάγκρεμπ σε συνέντευξή του στο novosti.rs είχε δηλώσει ότι «οι αμετανόητοι Ουκρανοί σχισματικοί δεν αναγνωρίζονται ως μέλη της Εκκλησίας».

Επίσης, είχε αναφέρει ότι “όσοι παραμένουν στο σχίσμα δεν μπορούν να θεωρηθούν μέλη της Εκκλησίας και τα επώδυνα ζητήματα της ενότητας των Εκκλησιών που περιβάλλουν την ουκρανική κρίση πρέπει να επιλυθούν στο πνεύμα των ιερών κανόνων”.

“Η Σερβική Εκκλησία όχι μόνο δεν αναγνωρίζει την αποκαλούμενη «Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας» ως αυτοκέφαλη Εκκλησία, αλλά δεν θεωρείται καν κανονική Εκκλησία και οι σχισματικοί της δεν αναγνωρίζονται ως μέλη της Ιεράς Ορθόδοξης Εκκλησίας» είχε δηλώσει ο νέος Πατριάρχης Σερβίας.

Σε άλλο σημείο ανέφερε πως “λυπούμαστε πραγματικά και θρηνούμε την καταστροφή της ενότητας της Αγίας Ορθόδοξης Καθολικής Εκκλησίας. Είναι απαραίτητο τώρα να αποκατασταθεί “η πρώην ευλογημένη αγάπη και ενότητα των ιερών Τοπικών Εκκλησιών του Θεού”.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι αμέσως μετά την εκλογή του νέου Πατριάρχη Σερβίας, ο Μητροπολίτης Επιφάνιος έσπευσε μέσω Facebook να τον συγχαρεί.

romfea.gr

Previous Article

Κραυγή αγωνίας στον πρωθυπουργό: «Στον Έβρο πάει να γίνει έγκλημα!»

Next Article

Βατικανό: Κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους όσοι αρνηθούν το εμβόλιο

Διαβάστε ακόμα