Τι λέει η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία για την εκλογή Έλληνα επισκόπου στην Ουκρανία

Share:

Η συμμετοχή κανονικών Επισκόπων στην σχισματική Ουκρανική Εκκλησία δεν θα της δώσει την κανονικότητα που επιθυμεί. Το εναντίον όλοι οι Ορθόδοξοι προκαθήμενοι καταλαβαίνουν τις προθέσεις της σχισματικής Εκκλησίας.

Ο επικεφαλής του συνοδικού Τμήματος της Ρωσικής Ορθόδοξης εκκλησίας, για τις Σχέσεις Εκκλησίας και Κοινωνίας, Βλαντίμιρ Λεγκοϊντα σχολιάζει την εκλογή του Έλληνα επισκόπου στην Ιερά Σύνοδο της σχισματικής εκκλησίας της Ουκρανίας.

Ο Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος (Δημητρίου), ήταν κληρικός της Mητροπόλεως Δημητριάδος, ενώ είναι από σήμερα ο Επίσκοπος της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

«Η εκλογή ενός αρχιμανδρίτη της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας ως «επισκόπου» της «νέας εκκλησίας» της Ουκρανίας δεν θα προσθέσει κανονικότητα σε αυτήν και δεν συμβάλλει στην ενότητα της παγκόσμιας Ορθοδοξίας, δήλωσε ο επικεφαλής του συνοδικού Τμήματος της Ρωσικής Ορθόδοξης εκκλησίας, για τις Σχέσεις Εκκλησίας και Κοινωνίας, Βλαντίμιρ Λεγκοϊντα, κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση.

Η Σύνοδος της σχισματικής ορθόδοξης εκκλησίας της Ουκρανίας, «αποφάσισε ότι ένας Επιφάνιος (σ.σ αναφερόμενος στον επικεφαλής της νέας εκκλησίας) είναι καλός, αλλά δύο είναι ακόμα καλύτεροι, γι ‘αυτό εξέλεξαν τον Αρχιμανδρίτη Επιφάνιο της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ως «επίσκοπο» της Ορθοδόξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

(Αυτοί) βασίστηκαν στο γεγονός ότι η συμμετοχή κανονικών Ορθοδόξων εκκλησιών, με την παρουσία τους στην «επισκοπή» της (σχισματικής) Εκκλησίας της Ουκρανίας, θα προσθέσει σε αυτήν και την κανονικότητα, που θα συμβάλει στην αναγνώριση αυτής της δομής από άλλες εκκλησίες, πρόσθεσε ο Λεγκοϊντα.

sputniknews.gr

Previous Article

Ὑπόθεσις – Σκάνδαλον εἰς τὰ χέρια FBI καὶ Δικαιοσύνης

Next Article

Αντιπροσωπία του Φαναρίου στην Ουκρανία