Το έπος του ’40 ήταν έπος εθνικό και πατριωτικό

Share:

Συγκλονιστική η συνέντευξη που παραχώρησε ο Επισμηναγός ε.α. Στέφανος Καραβίδας στον Focus FM 103.6 και στον δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

«Χρόνια πολλά στον απανταχού Ελληνισμό και ξεχωριστά στη βόρεια Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη μας!» είπε χαρακτηριστικά. «Το έπος του ’40 ήταν έπος εθνικό και πατριωτικό», πρόσθεσε ο κ. Καραβίδας. «Οι Έλληνες πολέμησαν ξεκάθαρα τους εισβολείς Ιταλούς και Γερμανούς και στη συνέχεια την τριπλή κατοχή Ιταλών, Γερμανών και Βουλγάρων για να μη ξεχνιόμαστε».

«Οι λαοί είναι υπεύθυνοι για τις ηγεσίες τους και το αίμα δεν μπορεί να γίνει νερό και δεν μπορούμε να προσβάλλουμε τους κοντινούς παππούδες μας που ακόμα τα οστά τους παραμένουν σπαρμένα στα βουνά της βορείου Ηπείρου», υπογράμμισε.

«Ημέρα μνήμης του εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα, τον οποίο όχι μόνο η Ιστορία αλλά και το ελλαδικό κράτος όταν ξανά γίνει ελληνικό θα τον καταστήσει στο πάνθεον των Ελλήνων ηρώων» τόνισε.

focusfm.gr

Previous Article

Με μεγαλοπρέπεια τίμησαν οι μαθητές της Δρόπολης την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Next Article

Απορίας άξιον πως φέτος οι εκπρόσωποι της Ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα για πρώτη φορά δεν προσκλήθηκαν στις εκδηλώσεις για τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου