Το επέτρεψε η αγάπη Μου!

Share:

Λέγει ο Κύριός μας «εν τω κόσμω θλίψιν έξετε· αλλά θαρσείτε, εγώ νενίκηκα τον κόσμον» (Ιωάν. 16, 33).

Θλίψεις πολλές θα έχουμε σε αυτή την ζωή. Αλλά έχετε θάρρος, μας λέγει ο Κύριος, διότι εγώ έχω νικήσει τον κόσμο και με αυτήν την νίκη εξασφάλισα και σε σας τον θρίαμβο και την δόξα.

Όλοι εμείς οι άνθρωποι αντιμετωπίζουμε πειρασμούς και θλίψεις στη ζωή μας. Όμως, γιατί συμβαίνουν αυτά; Μας λέγει ο Άγιος Μάξιμος. «Αυτά συμβαίνουν η για σωφρονισμό μας η για παίδευσή μας η για να συγχωρεθούν περασμένα αμαρτήματα η για να διορθωθή η υπάρχουσα αμέλεια η για να εμποδισθή ο άνθρωπος από μελλοντικά αμαρτήματα. Γι’ αυτό λοιπόν εκείνος που σκέπτεται ότι για μια από αυτές τις αιτίες συνέβη ο πειρασμός, δεν αγανακτεί, όταν ασθενή η αδικήται η πάσχη κάτι λυπηρό. Απεναντίας μάλιστα επειδή έχει επίγνωση των αμαρτιών του δέχεται να πιή μέχρι σταγόνα το ποτήρι της θείας Δικαιοσύνης».

  • Ο Αγ. Σεραφείμ της Βίριτσα, σε μια παρηγορητική επιστολή, την οποία φαίνεται σαν να την αποστέλη ο ίδιος ο Κύριος, σε ένα πνευματικό του παιδί, επίσκοπο που βρισκόταν στην φυλακή γράφει τα εξής:

« Έχεις ποτέ σκεφθή ότι όλα όσα αφορούν εσένα, αφορούν και Εμένα; Διότι αυτά που αφορούν εσένα, αφορούν την κόρη του οφθαλμού Μου. Όταν οι πειρασμοί έρχονται επάνω σου σαν το ποτάμι, θέλω να ξέρης ότι το επέτρεψε η αγάπη Μου.

Θέλω να ξέρης ότι η αδυναμία σου έχει ανάγκη από τη δύναμή Μου και η ασφάλειά σου βρίσκεται στο να Με αφήσης να σε προστατεύσω.

Είμαι ο Θεός σου, οι περιστάσεις της ζωής είναι στα χέρια Μου.

Δεν βρέθηκες τυχαία στη θέση σου, είναι ακριβώς η θέση που σου έχω ορίσει.

Δεν με παρακαλούσες να σου μάθω την ταπείνωση; Και να! Σε έβαλα σ’αυτό ακριβώς το περιβάλλον, στο “σχολείο” που διδάσκουν αυτό το μάθημα…

Έχεις οικονομικές δυσκολίες και μόλις τα βγάζεις πέρα; Να ξέρης ότι αυτό το επέτρεψε η αγάπη Μου. Θέλω να ξέρης ότι Εγώ διαθέτω τα χρήματά σου και να καταφεύγης σε Μένα και να γνωρίζης ότι εξαρτάσαι από Μένα. Θέλω να ξέρης ότι τα αποθέματά Μου είναι ανεξάντλητα και να βεβαιωθής ότι είμαι πιστός στις υποσχέσεις Μου.

Μη σε κλονίσουν ποτέ όσοι πουν στην ανάγκη σου: «Μη πιστεύης στον Κύριο και Θεό σου».

Έχεις περάσει ποτέ νύχτα μέσα στη θλίψη εξαιτίας των συγγενών σου, των ανθρώπων που αγαπάς; Το επέτρεψε η αγάπη μου, για να στραφής σε Μένα και σε Μένα να βρης την αιώνια παρηγοριά και ανακούφιση.

Σε ξεγέλασε ο φίλος σου η κάποιος που του είχες ανοίξει την καρδιά σου; Το επέτρεψε η αγάπη μου. Σε άγγιξε αυτή η απογοήτευση, για να μάθης ότι ο καλύτερος φίλος σου είναι ο Κύριος.

Θέλω να τα φέρνης όλα σε Μένα και όλα να Μου τα λες.

Σε συκοφάντησε κάποιος; Να το αφήσης σε Μένα, σε Μένα να προσ­κολληθής. Εγώ είμαι η καταφυγή σου, για να κρυφθής από την «αντιλογία των εθνών». Θα κάνω την δικαιοσύνη σου να λάμψη σαν το φως, και την ζωή σου σαν ημέρα μεσημέρι.

Καταστράφηκαν τα σχέδια σου και η ψυχή σου είναι εξαντλημένη; Το επέτρεψε η αγάπη μου. Έκανες σχέδια και είχες δικούς σου σκοπούς. Τα σχέδια σου τα έφερες να τα ευλογήσω. Αλλά Εγώ θέλω να αφήσης σε Μένα να κατευθύνω και να χειραγωγώ τις περιστάσεις της ζωής σου, διότι είσαι το όργανο και όχι πρωταγωνιστής.

Σε βρήκαν απροσδόκητες αποτυχίες και η απελπισία κατέλαβε την καρδιά σου; Να ξέρης, το επέτρεψε η αγάπη μου. Διότι μ’ αυτή την κούραση και το άγχος δοκιμάζω πόσο ισχυρή είναι η πίστη σου στις υποσχέσεις Μου και την παρρησία σου στην προσευχή για τους συγγενείς σου. Δεν ήσουν εσύ που εμπιστεύτηκες τις φροντίδες για αυτούς στην προνοητική αγάπη Μου; Δεν είσαι εσύ που και τώρα τους αφήνεις στην προστασία της Πανάγνου Μητέρας Μου;

Σε βρήκε σοβαρή ασθένεια που μπορεί να γιατρευθή η είναι αθεράπευτη και σε κάρφωσε στο κρεβάτι σου; Το επέτρεψε η αγάπη Μου, επειδή θέλω να Με γνωρίσης πιο βαθιά, μέσω της σωματικής ασθένειας…

Ονειρευόσουν να κάνης κάτι ξεχωριστό και ιδιαίτερο για Μένα και αντί να το κάνης έπεσες στο κρεβάτι του πόνου; Το επέτρεψε η αγάπη Μου. Διότι τότε θα ήσουν βυθισμένος στα δικά σου έργα και Εγώ επέτρεψα να σου συμβή αυτό, για να προσελκύσω τις σκέψεις σου σε Μένα.

Μερικοί από τους καλύτερους υιούς Μου είναι αυτοί οι οποίοι είναι αποκομμένοι από τη δραστική ζωή, για να μάθουν να χειρίζωνται το όπλο της αδιάλειπτης προσευχής.

Κλήθηκες απροσδόκητα να αναλάβης μία δύσκολη και υπεύθυνη θέση! Σου εμπιστεύομαι τις δυσκολίες αυτές, και γι’ αυτό θα σε ευλογήση ο Κύριος και Θεός σου, σ’ όλα τα έργα σου, σ’ όλους τους δρόμους σου, σ’ όλα. Καθοδηγητής και Δάσκαλός σου θα είναι ο Κύριός σου.

Να θυμάσαι πως κάθε εμπόδιο είναι νουθεσία από τον Θεό. Και να βάλης στην καρδιά σου αυτόν τον λόγο, που σου έχω αποκαλύψει την ημέρα αυτή: το επέτρεψε η αγάπη Μου!

Να ξέρης και να θυμάσαι πάντα, όπου και να είσαι, ότι οποιοδήποτε κεντρί, θα αμβλυνθή, μόλις μάθης σε όλα να βλέπης Εμένα…

Όλα τα επέτρεψε η αγάπη μου για την τελείωση της ψυχής σου.

Ναι, όλα τα επέτρεψε η αγάπη Μου!».

 

Previous Article

ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΕΚ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ

Next Article

Παρηγκωνίσθη Ηγούμενος του Αγ. Όρους