Το Ισραήλ απέκλεισε την πρόσβαση στο όρος Θαβώρ σε χιλιάδες προσκυνητές

Share:

Το Ισραήλ απέκλεισε την πρόσβαση στο όρος Θαβώρ σε χιλιάδες προσκυνητές από τη Ρουμανία, την Ελλάδα και τη Σερβία. Η ισραηλινή αστυνομία εμπόδισε χιλιάδες Ορθόδοξους Χριστιανούς να εορτάσουν τη Μεταμόρφωση στη Βασιλική του Όρους Θαβόρ στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, παρά το γεγονός ότι είχε ήδη ολοκληρωθεί ο προηγούμενος συντονισμός με τις αρχές. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό φέτος. Σημειώθηκε νωρίτερα κατά τη διάρκεια της τελετής του Αγίου Φωτός στην Ιερουσαλήμ ότι ο ορθόδοξος κλήρος κατήγγειλε τους υπερβολικούς περιορισμούς της ισραηλινής αστυνομίας που περιορίζουν τον αριθμό των πιστών. Αυτό αναδεικνύει την αυξανόμενη εχθρότητα προς τους Ορθόδοξους Χριστιανούς, επίσης από την πλευρά των αρχών, αλλά και την αύξηση των βανδαλισμών….

Η μαρτυρία της εν Χριστώ αδελφής Τιάνας που παραβρέθηκε στο ναό Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα γιατί απαγορευόταν στους προσκυνητές να πάνε στη Λειτουργία στο Θαβώρ:
Δυστυχώς, πολλές ομάδες τις έστειλαν πίσω από το Θαβώρ χθες το βράδυ. Περίπου 50 λεωφορεία. Μόνο πέντε λεωφορεία που έφτασαν χθες στις 4 το απόγευμα παρέμειναν στην ολονύχτια αγρυπνία.

dimpenews.com

Previous Article

Η καθιερωμένη λιτανεία από το Κάμιανετς-Ποντίλσκι έφτασε στη Λαύρα του Ποτσάεφ

Next Article

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ΄ υποδέχθηκε τον Πρωθιεράρχη της Υπερορίου Ρωσικής Εκκλησίας