Το Πατριαρχείο Μόσχας συζητά να μην ευλογεί τα όπλα

Share:

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία σκοπεύει να αρνηθεί την ευλογία των όπλων χωρίς όμως να συνεχίσει να ευλογεί του Χριστιανούς που εκπληρώνουν το στρατιωτικό τους καθήκον, αποφάσισε μεταξύ άλλων η Διασυνοδική Επιτροπή του Πατριαρχείου Μόσχας που συνεδριάζει στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα.

Το σχετικό έγγραφο το οποίο θα συζητηθεί στο Συμβούλιο των Επισκόπων τον Νοέμβριο του 2021 αναφέρεται στην ευλογία των όπλων και έχει τον τίτλο «Για την ευλογία των Ορθοδόξων Χριστιανών για την εκτέλεση του Στρατιωτικού Καθήκοντος».

Όπως αναφέρουν εκπρόσωποι του Πατριαρχείου το υπό εξέταση έγγραφο τoνίζει ότι η Εκκλησία θα ευλογεί τον άνθρωπο και τον στρατιώτη για να εκπληρώσει το καθήκον του. Εννοείται ότι το καθήκον του περιλαμβάνει και τη χρήση διάφορων όπλων όμως δεν θα ευλογείται το ίδιο το όπλο. Τα όπλα μπορεί να τα αγιάσει με Αγιασμό ο ίδιος ο στρατιώτης για τη χρήση του οποίου είναι υπεύθυνος.

«Το θέμα της στρατιωτικής θητείας έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις καθώς ένας πολεμιστής μπορεί να σκοτώσει έναν εχθρό σε περίπτωση σύγκρουσης και προκύπτει το ερώτημα πώς μπορεί η Εκκλησία να ευλογήσει ένα άτομο για αυτό» αναφέρουν από το Πατριαρχείο ενώ προσθέτουν ότι «Υπάρχουν χωρία στη Βίβλο τα οποία δικαιολογούν τη στρατιωτική θητεία και την προστασία του γείτονα σε καταστάσεις κινδύνου επομένως η Εκκλησία έχει ευλογήσει Χριστιανούς παλαιότερα για την υπεράσπιση των γειτόνων τους και της πατρίδας τους όμως με το αντίστοιχο επιτίμιο μετά την ολοκλήρωση του καθήκοντός του».

orthodoxianewsagency.gr

Previous Article

Ἡ πτώση τῆς Ῥωμανίας

Next Article

Οι Κινέζοι δημιούργησαν τον κορωνοϊό και μετά προσπάθησαν να καλύψουν τα ίχνη τους

Διαβάστε ακόμα