Το Σκοπιανόν από την Πόλιν εις τις ΗΠΑ

Share:

Άκρως συμπτωματικόν· την ιδίαν ημέραν, την 7ην Απριλίου, ενώ ο Σεβ. Αμερικής είχε συνάντησιν με την Παμμακεδονικήν οργάνωσιν δια την κινητοποίησιν εναντίον των θέσεων των Σκοπιανών, ο Πρόεδρος των Σκοπίων συνηντάτο εις θερμόν κλίμα με τον «προϊστάμενον» του Σεβ. Αμερικής; Μήπως εζήτησε να ομιλήση ο Πατριάρχης εις τον Πρόεδρον της Αμερικής; Επιτρέπεται το Πατριαρχείον να αναμειγνύεται εις την πολιτικήν η μήπως η πολιτική καθορίζει το Πατριαρχείον; Ως κατέστη γνωστόν από δελτίον τύπου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής της 7ης Απριλίου 2016:

«Οι εκπρόσωποι της Παμμακεδονικής ενημέρωσαν τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής περί της προόδου των προετοιμασιών για την 70η επέτειο από την ίδρυση της οργανώσεως και το Συνέδριο της Παμμακεδονικής που θα διεξαχθεί 23-25 Ιουνίου 2016 στη Νέα Υόρκη. Στη συν­άντηση συζητήθηκε ιδιαίτερα η σκληρή προσπάθεια που διεξάγει η Παμμακεδονική για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας σε σχέση με τη χρήση του ονόματος της Μακεδονίας από το κράτος της FYROM. Στο πλαίσιο της 70ης Επετείου η Παμμακεδονική αρχίζει εκ­στρατεία συλλογής υπογραφών με σκοπό την ανάκληση της λανθασμένης αποφάσεως της Αμερικανικής κυβερνήσεως το 2004 για προσωρινή αναγνώριση της FYROM με το όνομα Μακεδονία, παρά την καθιερωμένη πράξη του Ο.Η.Ε. που χρησιμοποιεί το όνομα FYROM».

Την ιδίαν ημέραν συμφώνως προς δελτίον τύπου του Πατριαρχείου Κων/πόλεως:

«Ο Πατριάρχης έσχεν εκεί κατ ἰδίαν συνάντησιν μετά του Εξοχ. κ. Gjorge Ivanov, Προέδρου της Π.Γ.Δ.Μ., τη αιτήσει αυτού, πλαισιουμένου υπό συνεργατών του και της εν τη Πόλει κ. Γεν. Προξένου»

Previous Article

Ο «Ο.Τ.» αποκαλύπτει

Next Article

Σεβ. Μεσσηνίας: «Δεν ήμουν ποτέ κατηχητής»

Διαβάστε ακόμα