Το Φανάρι διαψεύδει τους ισχυρισμούς περί φορολόγησης της “Αυτοκέφαλης Ουκρανικής Εκκλησίας”

Share:

Το Φανάρι αναφέρει ότι είναι αβάσιμοι και ψευδείς οι ισχυρισμοί σχετικά με οικονομικές ή άλλες απαιτήσεις από πλευράς του σε σχέση με την “Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας”.

Τίποτα δεν μπορεί να σπάσει τον ισχυρό πνευματικό δεσμό που έχει διατηρηθεί για αιώνες μεταξύ της Μητέρας Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης και της κόρης της, OCU. Αυτό αναφέρει ο επικεφαλής του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων του Οικουμενικού Πατριαρχείου Νίκος Παπαχρήστος, που δημοσιεύθηκε σε απάντηση στις πρόσφατα αναφερθείσες πληροφορίες σχετικά με τον «φόρο για τον Τόμο», τον οποίο εισπράττει ο Φανάρ σε κάθε ενορία της ΥΑΕ.

Το spzh.news προσφέρει μια μετάφραση της δήλωσης του Διευθυντή της υπηρεσίας Τύπου της Κωνσταντινούπολης, που δημοσιεύθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο στη σελίδα του στο Facebook .

“Δηλώσεις ή οποιαδήποτε πληροφορία που προέρχεται από οποιοδήποτε πρόσωπο πως το Οικουμενικό Πατριαρχείο απαιτούσε ή έλαβε, ή απαιτεί οποιαδήποτε ανταμοιβή, οικονομικά ή άλλως, από πολιτικούς ή εκκλησιαστικούς αριθμούς για τη χορήγηση του Τόμου στην αυτοκέφαλη  Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας είναι απολύτως ψευδής, αβάσιμες και συκοφαντικές, ενώ ταυτόχρονα οι ισχυρισμοί αυτοί είναι πολύ επιθετικοί για την Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης, από την οποία οι άλλες εννέα Τοπικές Εκκλησίες, περιλαμβανομένης της Μόσχας, έλαβαν την αυτοκεφαλία τους υπό τις ίδιες ή παρόμοιες συνθήκες », αναφέρει η δήλωση.

spzh.news

Previous Article

Η απόφαση της Ε.Ε. για τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας

Next Article

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου και Πρωθυπουργού

Διαβάστε ακόμα