Το Φανάρι σχηματίζει πρότυπο Ορθοδοξίας με «Ανατολικό Πάπα»

Share:

Το στοίχημα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην ιδιωτικοποίηση ειδικών εξουσιών στην Ορθοδοξία θα οδηγήσει σε αλλαγές στο δόγμα, πιστεύει ο Μητροπολίτης Αντώνιος.

Οι διαδικασίες που ξεκίνησε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος για δημιουργία νέου μοντέλου παγκόσμιας Ορθοδοξίας, όπου σ’ αυτόν ετοιμάστηκε κεντρική θέση του «ανατολικού Πάπα» με άνευ προηγουμένου εξουσίες και προνόμια, θα συνεπάγονται αναπόφευκτα αλλαγές σε άλλους τομείς της ζωής της Εκκλησίας, συμπεριλαμβανομένων των θεμελίων της ορθόδοξης πίστης, είπε ο Μητροπολίτης Μπορίσπιλ και Μπροβαρί Αντώνιος, Πρωτοσύγκελος της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, σε συνέντευξή του στο RIA Novosti.

Κατά τη γνώμη του, η περιπέτεια του αρχηγού του Φαναρίου με τη δημιουργία της OCU στην Ουκρανία έχει ήδη εκ των πραγμάτων καταστρέψει την πανορθόδοξη ενότητα και οδήγησε στη διάσπαση των Ορθοδόξων Εκκλησιών. Επομένως, τίθεται τώρα το ερώτημα της ετοιμότητας των Τοπικών Εκκλησιών να υπερασπιστούν την καθαρότητα της πίστης.

«Εξάλλου, είναι ήδη σαφές ότι το στοίχημα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Ουκρανία στις συνέπειές του υπερβαίνει κατά πολύ τη διαφορά που σχετίζεται με τη δικαιοδοσία σε μια συγκεκριμένη περιοχή, πιστεύει ο Πρωτοσύγκελος της UOC. – Και εδώ η επανέναρξη της ενεργού δραστηριότητας της “μορφής Αμμάν” μπορεί να παίξει ρόλο, στο πλαίσιο της λειτουργίας της οποίας είναι απαραίτητο να εξεταστούν τα σχετικά ζητήματα σε όλο τους το βάθος και τον επείγοντα χαρακτήρα».

spzh.news

Previous Article

Ο Πατριάρχης αποκαλεί ορθόδοξους Ουκρανούς το ποίμνιό του, αλλά αποφεύγει να συναντηθεί μαζί τους

Next Article

Δοξολογία για την άφιξη του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως στο Κίεβο