Τριακοστό Πεζό Προσκύνημα από το Χαϊνούβκα στο Όρος Γκραμπάρκα

Share:

Με τις ευλογίες της Α.Μ. του Μακαριωτάτου Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα, στις 15 Αυγούστου 2020 ξεκίνησε από το Χαϊνούβκα της Πολωνίας, το Τριακοστό Πεζό Προσκύνημα στο Όρος Γκραμπάρκα.

Μετά την Θεία Λειτουργία και την Ιερά Παράκληση στον Ιερό Ναό Γεννήσεως του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, και υπό την πνευματική ηγεσία του Προϊσταμένου του εν λόγω Ιερού Ναού, π. Ιωάννου Romańczuk, οι προσκυνητές πήγαν σε τριήμερο πεζό προσκύνημα.

Με ψαλμωδία στα χείλη τους, με πολλές προσευχές στις καρδιές τους και με ξύλινους σταυρούς στους ώμους τους, οι προσκυνητές πέρασαν πάνω από 70 χλμ.

Στις 17 Αυγούστου 2020, οι προσκυνητές έφτασαν στο Όρος Γκραμπάρκα για να λάβουν μέρος στους εορτασμούς της Μεταμορφώσεως του Κυρίου (στις 19 Αυγούστου με το παλαιό ημερολόγιο), στην γυναικεία Ιερά Μονή Αγίας Μάρθας και Μαρίας.

Να σημειωθεί ότι, κατά τη διάρκεια του προσκυνήματος, και λόγω των γνωστών υγειονομικών περιορισμών, για τα απαραίτητα τρόφιμα για τους προσκυνητές φρόντιζαν και τα προσέφεραν δωρεάν οι Φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης: η Πρόεδρος της Κοινότητας του Χαϊνούβκα κα. Lucyna Smoktunowicz και η Διευθύντρια του Κέντρου Πολιτισμού στο Dubiny κα. Barbara Woszczenko, σε συνεργασία με το μαγειρείο του Δημοτικού Σχολείου στο Dubiny.

Φωτο: Beata Betlejko

Πηγή: romfea.gr

Παρά τον “πανδημικό” βομβαρδισμό από όλα τα μέσα ενημέρωσης, που απειλεί να παραλύσει την καθημερινή μας ζωή, ιδιαιτέρως δε οτιδήποτε αφορά στην θρησκευτικότητα του ανθρώπου, οι Ορθόδοξοι Πολωνοί, που αποτελούν μόλις το 0,7% του πολωνικού πληθυσμού, δεν διστάζουν να τηρήσουν μια παράδοση που χρονολογείται ήδη από τον 18ο αιώνα. Συμμετείχαν με χαρά, χωρίς μάσκες και άλλα παράλογα μέτρα, αποτυπώνοντας την ελευθερία της Ορθοδοξίας στα πρόσωπά τους.

Previous Article

Σεβ. Καναδᾶ, Σᾶς προδίδουν τὰ γεγονότα!

Next Article

Μέσα στὸν ναὸ νὰ μὴ φοροῦμε μάσκες