Υποχώρησε ο ΟΗΕ στην Κύπρο έναντι της τουρκικής πρόκλησης

Share:

Σχέδιο παράκαμψης των Βρετανικών βάσεων από τους Τούρκους για να μετακινούνται για στρατιωτικούς σκοπούς σε σενάριο πολεμικών επιχειρήσεων

Πέρασε τελικά του Ερντογάν για μία ακόμη φορά στην Πύλα της Κύπρου με την κατασκευή δρόμου σε έδαφος της αποκαλούμενης νεκρής ζώνης, αφού ο ΟΗΕ προσκύνησε τον Τούρκο Σουλτάνο, για το θέμα της Πύλας.

Κάνοντας χρήση της αποκαλούμενης “σιωπηρής διπλωματίας”, ΟΗΕ και Λευκωσία φέρονται να αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια κοινή επιτροπή με τους Τουρκοκυπρίους για την βελτίωση του δρόμου στην Πύλα, αγνοώντας τα πραγματικά ύπουλα στρατιωτικά σχέδια των Νεο-Οθωμανών Τούρκων που θέλουν να παρακάμψουν τις Βρετανικές βάσεις σε περίπτωση πολεμικής κρίσης, μετακινώντας ισχυρές δυνάμεις.

«Η κρίση για την Πύλα στην Κύπρο, η οποία έφερε αντιμέτωπους Στρατιώτες του ΟΗΕ και Αστυνομικούς των Κατεχομένων οδηγώντας σε επεισόδια, έφτασε στο στάδιο της επίλυσης», γράφει η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ που σίγουρα έχει πληροφορίες από την τουρκική κυβέρνηση.Η ίδια ομιλεί περί “σιωπηλής διπλωματίας” μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο Κόλιν Στιούαρτ, αξιωματούχος του ΟΗΕ στην Κύπρο, αφίχθη  στα Κατεχόμενα όπου συναντήθηκε με τον Τουρκοκύπριο Ψευδοϋπουργό Τ. Ερτουγλογκρου.

“Στις αποκαλούμενες “σιωπηλές διαπραγματεύσεις” που συνεχίζονται εδώ και δύο εβδομάδες, οι τεχνικές αντιπροσωπείες του ΟΗΕ και των Κατεχομένων εργάστηκαν λεπτομερώς πάνω στους χάρτες, χωρίς την παρουσία Ελληνοκυπρίων, για “ να καθορίσουν τον τρόπο που θα διεξάγονται οι έλεγχοι, αφού ο δρόμος που υλοποιείται από τους Τούρκους είναι ήδη στο χωριό Πύλα στην νεκρή ζώνη που ελέγχει ο ΟΗΕ.

Η συμφωνία αναμένεται να ανακοινωθεί στο εγγύς μέλλον, αφού οι λεπτομέρειες αποτυπωθούν σε έγγραφο”, αναφέρει ο κυπριακός τύπος.

Τουρκικό στρατιωτικό Σχέδιο κατά της Κύπρου

Πρόκειται ουσιαστικά για νομιμοποίηση των τουρκικών τετελεσμένων στην Πύλα της Κύπρου, “χρυσώνοντας το χάπι προς τους Ελληνοκύπριους”, ενώ η κατασκευή δρόμου εντός της Νεκρής Ζώνης, αφορά σοβαρότατο μέρος τουρκικού στρατιωτικού σχεδίου κατά της Λευκωσίας.

Οι Τούρκοι προχωρούν σε ασφαλτόστρωση, επέκταση και βελτίωση του χωματόδρομου που θα συνδέει το κατεχόμενο χωριό Άρσος με την Πύλα μέσω του φυλακίου Τρουλλί.

Σε έναν πόλεμο, και στις επακόλουθες στρατιωτικές επιχειρήσεις που θα λάβουν χώρα στην Κύπρο σε οποιαδήποτε σενάριο, μεγάλο ρόλο θα παίξουν οι οδικοί άξονες, μικροί ή μεγάλοι, αφού από αυτούς θα μετακινηθούν ισχυρές δυνάμεις από το ένα σημείο στο άλλο, για να δημιουργηθεί τοπική στρατιωτική υπεροχή με στόχο την εξουδετέρωση του αντιπάλου.

Με αυτήν  την σημειολογική αξία, δεν μιλάμε για έναν απλό ασφαλτοστρωμένο δρόμο που θα συνδέει το κατεχόμενο χωριό Άρσος με την Πύλα, αλλά για μια κρίσιμη οδική αρτηρία που σε περίπτωση πολέμου στοχοποιεί ολόκληρο τον Κόλπο της Λαρνακας.    

Οι Τούρκοι παρουσιάζουν το αφελές σενάριο περί διευκολύνσεως των Τουρκοκυπρίων στα κατεχόμενα.

“Αυτό που επιχειρούν όμως οι Τούρκοι βάσει σχεδίου, είναι η παράκαμψη των Βρετανικών Βάσεων, ώστε να μην ελέγχονται ούτε από τους Βρετανούς σε περίπτωση πολεμικών επιχειρήσεων, ώστε να μετακινήσουν άνετα ισχυρές δυνάμεις”.

Στόχος του τουρκικού στρατιωτικού Επιτελείου στα Κατεχόνενα είναι η ανεμπόδιστη κίνηση τουρκικών δυνάμεων ( σε σενάριο πολέμου) σε φυλάκιο που υπάρχει παράνομα εντός της  «νεκρής ζώνης” σε ύψωμα πάνω από την Πύλα, για το οποίο ο ΟΗΕ δεν έπραξε το παραμικρό.

Οι Τούρκοι με όλα αυτά, επιτυγχάνουν τα σχέδια τους για έλεγχο στρατηγικών σημείων στο νησί, ενώ προετοιμάζονται να δημιουργήσουν μια τεράστια αεροναυτική βάση στην Αμμόχωστο αλλά και στο αεροδρόμιο του Λευκόνοικου, για το επόμενο βήμα του σχεδίου τους που είναι ο εκφοβισμός της Λευκωσίας σε μόνιμη βάση, οι παραβιάσεις του FIR,και η ουσιαστική ομηρία της Ελληνοκυπριακής πλευράς.

Όπως έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη, με γνώμονα την επιθυμία του Ερντογάν να ξεπεράσει τον Κεμάλ, είναι άμεση ανάγκη η μεταφορά ελληνικής Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας πλήρως επανδρωμένης, μαζί με επιθετικά ελικόπτερα, drones, και μαχητικά αεροσκάφη στο νησί δια πάσα τουρκική νόσον.

pentapostagma.gr

Previous Article

68 χρόνια από το φονικό πογκρόμ στον Ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης

Next Article

Ο Τρίτος Αττίλας δείχνει τα δόντια του και μας την έχει στημένη