Υπόδειγμα ανθρωπιστού ο Σεβ. Σάμου

Share:

Εις ανυποστάτους κατηγορίας, περί ρατσισμού, απήντησεν ευθέως και με ακαταμάχητα επιχειρήματα ο Μητροπολίτης Σάμου. Παραθέτομεν ελάχιστα αποσπάσματα:

«Αλγεινή εντύπωση μας προξένησε τόσο η επιπόλαιη ανάγνωση του Δελτίου Τύπου μας για τους πολυτέκνους, όσο και η ατυχής κριτική του Δημοσιογράφου της «Εφημερίδος των Συντακτών», ο οποίος με την γνωστή ειρωνική διάθεση απέναντι σε ο,τι Ελληνικό και Ορθόδοξο, έγραψε από την ασφάλεια του εν Αθήναις γραφείου του το άρθρο του «Μάθε παιδί μου (λάθος) γράμματα», στο φύλλο της ως άνω Εφημερίδος 12.03.2019, στο οποίο εμπλέκει τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Ευσέβιο, χρησιμοποιώντας μάλιστα προσ­βλητικούς υπαινιγμούς. Επιγράφει την παράγραφο, που αφορά στον Σεβασμιώτατο «Ξενοφοβικός Μητροπολίτης»!… αναπαυόμενοι στις δάφνες τους μας θεωρούν ξενοφοβικούς, επειδή χωρίς να αδιαφορούμε για τους άλλους, αγαπάμε το Νησί μας, την Πατρίδα και την Εκκλησία μας, επειδή χωρίς να ξεχωρίζουμε τις άλλες Χώρες, αγαπάμε την Ελλάδα…».

Επίσης προς τον Περιφερειακόν Διευθυντήν Α βάθμιας Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου, κ. Αριστείδην Καλάργαλην μεταξύ άλλων ο κ. Ευσέβιος έγραψε:

«…είναι μάλλον υποκριτικό για το Κράτος μας να ενδιαφέρεται για την μόρφωση μερικών μόνον και όχι όλων των παιδιών των προσφύγων και μεταναστών, αφ’ ης στιγμής αδιαφορεί εν συνόλω για τους χώρους διαμονής, στους οποίους φιλοξενούνται υπερπολλαπλάσιοι των δυνατοτήτων χωρητικότητος του Κ.Υ.Τ., εκτεθειμένοι σε διάφορους κινδύνους, κυρίως από πλευράς υγείας, με ο,τι αυτό συνεπάγεται!

Σαφώς και δεν αντιτιθέμεθα στην μόρφωση των παιδιών των προσφύγων-μεταναστών. Αντιθέτως μάλιστα έχουμε συμβάλει σε αυτό δια πολλών, καθώς κατά τα προηγούμενα έτη, στο συγκεκριμένο Σχολείο φοιτούσαν παιδιά Προσφύγων, που όμως έμεναν σε σπίτια με την οικονομική στήριξή μας και όχι σε καταυλισμούς, πράγμα για το οποίο μάλλον δεν σας ενημέρωσαν επαρκώς, ώστε να το γνωρίζετε.

Έχοντας λοιπόν σφαιρική επί του θέματος άποψη και ίδια γνώση, παρακαλούμεν, να επανεξετάσετε το ομόφωνο αίτημα των 13 Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων ισαρίθμων Δημοτικών Σχολείων, υπέρ του οποίου και συνηγορούμεν».

Previous Article

Αν 12.000 άμβωνες…

Next Article

«Το απ’ αιώνος μυστήριον ανακαλύπτεται σήμερον»

Διαβάστε ακόμα