Φήμες για νέα κρίση στη σχέση της Αρχιεπισκοπής με το Πατριαρχείο

Share:

Φήμες για νέα κρίση στη σχέση της Αρχιεπισκοπής με το Πατριαρχείο – Το κτήμα Προμπονά και το ενδεχόμενο ματαίωσης της επίσκεψης Βαρθολομαίου

Για ακόμη μια φορά, ο ναός στο κτήμα Προμπονά φαίνεται ότι αποτελεί εστία έντασης ανάμεσα στην Αρχιεπισκοπή και το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Καθημερινή», η σπίθα ανάμεσα στις δύο πλευρές μπήκε εκ νέου μετά την απόφαση του δήμου Αθηναίων, στη συνεδρίαση της Δευτέρας, για δωρεάν παραχώρηση προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, του δικαιώματος χρήσης ναών που βρίσκονται στο άλσος Προμπονά για χρονικό διάστημα 50 ετών.

Υπήρχε ενδιαφέρον

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως το Φανάρι «προσπάθησε να αποτρέψει την παραπάνω εξέλιξη, χωρίς να τα καταφέρει» και πλέον επικρατεί δυσαρέσκεια για την τροπή που πήρε το ζήτημα, καθώς για τους ίδιους ναούς είχε εκφράσει ζωηρό ενδιαφέρον.

Στην «Καθημερινή» αναφέρεται μάλιστα ότι δεν αποκλείεται ακόμα και η ματαίωση της προγραμματισμένης για τις 20 Νοεμβρίου επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Αθήνα, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 ετών από την ανάδειξή του στον πατριαρχικό θρόνο…

parapolitika.gr

Previous Article

Ἀνοικτὴ ἐπιστολὴ πρὸς τὸν Μακαριώτατον Ἀρχιεπίσκοπον Ἀθηνῶν κ. Ἱερώνυμον

Next Article

Βαρύτατον σκάνδαλον εἰς τὴν Ἱ. Ἀρχιεπισκοπὴν Ἀθηνῶν!