Φανάρι: Η “Μητέρα” που έγινε Μητριά!

Share:

Я просто залишу це відео ось тут… Без додаткових коментарів. Скажу лише, що це відбулось сьогодні у селі Кульчин Ківерцівського району, а кілька днів тому громада УПЦ проголосувала проти зміни конфесійної підлеглості. На відео прихильники ПЦУ демонтують двері місцевого Свято-Георгіївського храму УПЦ, попередньо зірвавши печатки поліції, якими правоохоронці хотіли вберегти об'єкт від таких от дій та перевести конфлікт у юридичну площину. Константинополь, дивись!

Δημοσιεύτηκε από Олег Точинський στις Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019

Ακτιβιστές από την ουκρανική σχισματική εκκλησία επιτέθηκαν και αποσυναρμολόγησαν τις πόρτες στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο χωριό Κουλτσίν στην επαρχία Volyn της Ουκρανίας χθες, αναφέρει η Ένωση Ορθοδόξων Δημοσιογράφων .

Αυτό είναι μόνο το τελευταίο σε μια μακρά σειρά από επιθέσεις τα τελευταία χρόνια, οι οποίες έχουν αυξηθεί σημαντικά στη συχνότητα από τότε που το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης νομιμοποίησε σχισματικές ομάδες στην Ουκρανία και τους έδωσε τον τόμο αυτοκεφαλίας.
Η καταστροφή της ιερής περιουσίας καταγράφηκε στο βίντεο και δημοσιεύτηκε ηλεκτρονικά από τον Γραμματέα του Αρχιεπισκόπου Βόλιν Όλεγκ Τότσινσκι , ο οποίος σημείωσε ότι οι άνδρες επιτέθηκαν στην εκκλησία αφού η κοινότητα ψήφισε πρόσφατα να παραμείνει πιστή στον Χριστό και στην κανονική Εκκλησία με Προκαθήμενο τον Μακαριώτατος Ονούφριο του Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας.

Στο βίντεο, οι σχισματικοί διαλύουν τις πόρτες της τοπικής εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, αφού προηγουμένως διέσπασαν τη σφραγίδα που ήθελε να χρησιμοποιήσει η αστυνομία για να προστατεύσει το κτίριο.

Η Εκκλησία της Καζανικής Εικόνας της Μητέρας του Θεού στο χωριό Σαντόφ και η Εκκλησία της Κοίμησης, και στην επαρχία Βόλνι, επίσης καταλήφθηκαν από σχισματικούς νωρίτερα τον μήνα, αναφέρει η Ένωση Ορθοδόξων Δημοσιογράφων.

Δύο εκκλησίες στο Ζαπορόζιε πρόσφατα βανδαλίστηκαν με ναζιστικά σύμβολα, μια εκκλησία στην επαρχία Νικολάεφ πυρπολήθηκε και οι σχισματικοί-εθνικιστές και η τοπική αστυνομία κατέλαβαν πρόσφατα μια εκκλησία και χτύπησαν τον ιερέα στην επαρχία Τερνοπίλ.

orthochristian.com

Previous Article

Πρέπει να καθαιρεθεί ο Σεβ. Μπραζαβίλ;

Next Article

Είναι απίστευτο να βλέπουμε Μονές του Αγίου Όρους να κοινωνούν με σχισματικούς