Φεύγει ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, μένει ο ”αρχιεπίσκοπος” Καρλούτσος

Share:

Στην τελική πορεία αρπαγής, από το Φανάρι, περιουσίας της ελληνορθόδοξης Εκκλησίας (ΗΠΑ). Είναι πολύ το χρήμα και ο Βαρθολομαίος το ”λατρεύει”… Η Τουρκία, με τον διαιρετικό-αρχομανή οικουμ. Πατριάρχη, εκμεταλλευόμενη την αφασία-ανικανότητα κυβερνήσεων Ελλάδας, κατάφερε ισχυρό πλήγμα στην Ομογένεια.

Το ”Κ” εκτιμά ότι οι του Φαναρίου, θα προτείνουν-ψηφίσουν τον μητροπολίτη Δαρδανελίων Νικήτα, που ζει στις ΗΠΑ και διευθύνει το ‘Ιδρυμα ”Πατριάρχης Αθηναγόρας” (Berkley, California), γιά αρχιεπίσκοπο στις ΗΠΑ, τον Ιούνιο και όχι στην Σύνοδο 9-11 Μαίου ’19. Ναι, έχει αναφερθεί και το όνομα του μητροπολίτη Προύσης, Ελπιδοφόρου, αλλά αυτός δύσκολα να φύγει από την Κων/πολη, επειδή θα ξανανοίξει η Σχολή Χάλκης.και χρειάζεται εκεί, αλλά και επειδή η Τουρκία τον προορίζει γιά διάδοχο του Βαρθολομαίου. (7 Μαίου ’19).

Ποιός θα αποφασίσει γιά αρχιεπίσκοπο (ΗΠΑ); Βαρθολομαίος ή… Δικαστήριο;;;

Ναι, η ”ιερά” σύνοδος στο Φανάρι, με την παρουσία ή μη του… ”αγίου πνεύματος”, θα επικυρώσει την ”γλάστρα”, επιλογή Βαρθολομαίου, που θα συγκυβερνά με τον ”άτυπο αρχιεπίσκοπο” φάδερ ‘Αλεξ (Καρλούτσο) στην Αρχιεπισκοπή, στις ΗΠΑ. Και τον νέο αρχιεπίσκοπο θα ”ενθρονίσει” στην Νέα Υόρκη ο Βαρθολομαίος, τον Ιούλιο.

Αλλά… ‘Εχει το νόμιμο δικαίωμα, μία ομάδα ιεραρχών στην Τουρκία, του Ιδρύματος ”οικουμενικό Πατριαρχείο”, που δεν έχει νομική υπόσταση στις ΗΠΑ, να αποφασίζει και να επιβάλει σε μία μη κερδοσκοπική εταιρία στις ΗΠΑ, την ”Greek Orthodox Archdiocese of Αmerica” (με 501c, σε ότι αφορά το IRS και αριθμό – ΕΙΝ 13-1632516), τον ”πρόεδρο” της εταιρίας, δηλ. τον αρχιεπίσκοπο, χωρίς αυτός να έχει εκλεγεί από τα ”μέλη” της εταιρίας, δηλ. τα μέλη των ενοριών της Αρχιεπισκοπής; Και μάλιστα, να επιλέγεται-αποφασίζεται από ‘Ιδρυμα ξένης χώρας.

Αυτό το ερώτημα θα κληθεί να απαντήσει ομοσπονδιακό Δικαστήριο, αφού παραμονές της ενθρόνισης, θα κατατεθεί ”temporary injunction”, που θα ακυρώσει την ανάληψη καθηκόντων του νέου αρχιεπίσκοπου γιά δύο εβδομάδες και μετά, σε δίκη, θα αποφασίσει το Δικαστήριο αν παραβιάζονται νόμοι των ΗΠΑ, σχετικοί με την λειτουργία μη κερδοσκοπικών εταιριών, με μέλη, που πληρώνουν συνδρομή, Αμερικανούς πολίτες.

‘Ισαμε την τελική απόφαση του Δικαστήριου, αρχιεπίσκοπος ΔΕΝ θα υπάρχει στην Αμερική (ΗΠΑ), άσχετα αν τον ενθρονίσει ο Βαρθολομαίος. Είναι ο μόνος τρόπος να αντιδράσει η Ομογένεια στις αυθαίρετες, ληστρικές, εκκλησιαστικές ”νταβατζήδικες” διαχρονικές αλητείες, τις προερχόμενες από την Κων/πολη, που στόχο είχαν -όπως αποδείχτηκε- την διάσπαση της Εκκλησίας και της ”οργανωμένης Ομογένειας”.
Θα έχουμε πολύ καυτό καλοκαίρι…Εγγυημένα.

Πρωτοφανές γεγονός: Μηδενικό ενδιαφέρον Ομογένειας γιά διάδοχο Δημήτριου
Γιά πρώτη φορά τον τελευταίο αιώνα, ο Ελληνισμός ΗΠΑ δεν ασχολείται με διαδοχή αρχιεπίσκοπου. Αδιαφορεί, ολικά. Αυτό πιστοποιεί ότι έχει αντιληφθεί τον βρώμικο, διαιρετικό και ληστρικό ρόλο του οικουμ. Πατριαρχείου στα της Εκκλησίας μας στην Αμερική.

Πριν 20 χρόνια, όταν ο Βαρθολομαίος οδήγησε σε παραίτηση έναν ακόμα αρχιεπίσκοπο, τον Σπυρίδωνα, υπήρχε ενδιαφέρον, ενώ ”άρχοντες” πήγαιναν στο Φανάρι και με επιταγές-δώρα στον πατριάρχη, προσπαθούσαν να επηρεάσουν υπέρ υποψήφιων αρχιεπίσκοπων. Το καλοκαίρι 1999, πολύ χρήμα από ”πιστούς” στις ΗΠΑ, μπήκε στα ταμεία του Βαρθολομαίου και γιά να διώξει τον Σπυρίδωνα και γιά τον διάδοχό του.

Τώρα, το ενδιαφέρον είναι μηδενικό. ‘Οσο και να προσπαθούν να προκαλέσουν το ”ενδιαφέρον” κατευθυνόμενα δημοσιεύματα σε ΜΜΕ Ελλάδας και σε ξεπουλημένα ”καρλουτσικά” της Ομογένειας (Νέα Υόρκη), ένα είναι το γεγονός: Η Ομογένεια ΔΕΝ ασχολείται. ‘Εχει συνειδητοποιήσει ότι ο Βαρθολομαίος διάλυσε την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, έχοντας στόχο ΜΟΝΟ το χρήμα.

Η Αρχιεπισκοπή, δημιούργημα των Ελλήνων μεταναστών στην Αμερική, είναι υπό διάλυση, εξαιτίας της θλιβερής διαιρετικής πολιτικής Βαρθολομαίου. Οι εκκλησίες άδειασαν. Δεν μπορεί να ”ζωντανέψει” πάλι η Εκκλησία μας στις ΗΠΑ, γι’ αυτό δεν έχει σημασία ποιά ”γλάστρα” (με Καρλούτσο άτυπο ”αρχιεπίσκοπο”) θα υποδύεται τον αρχιεπίσκοπο στις ΗΠΑ. Οι ελάχιστες ελπίδες που υπάρχουν γιά να ”ξαναγεννηθεί”, θα είχαν αποτέλεσμα μόνο αν η Αρχιεπισκοπή γινόταν αυτοκέφαλη, πάλι βορείου και νοτίου Αμερικής, αν απεγκλωβιζόταν δηλ. από τον καταστρεπτικό εναγκαλιασμό του διαιρετικού Βαρθολομαίου.

Αλλά ποιοί να το κάνουν; Οι φιλοχρήματοι, δουλοπρεπείς ”καραγκιόζηδες”, που υποδύονται τους μητροπολίτες;;;
(8 Μαίου ’19)

Οι αιτίες της κρίσης στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής

Πολλά θα γραφούν, πολλά θα ειπωθούν γιά την παραίτηση αρχιεπίσκοπου Δημήτριου. Κατευθυνόμενα, στην πλειοψηφία τους, από τα συμφέροντα που λυμαίνονται την Ομογένεια ΗΠΑ και την Εκκλησία της. Συνηθίσαμε να αλληλοκοροϊδευόμαστε, ζώντας, ως Ελληνισμός, στον ”κόσμο” μας. Επειδή δεν μάθαμε να αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα και την αλήθεια, με την δέουσα προσοχή και σοβαρότητα. Δεν μάθαμε την δράση, προτιμώντας την -”κατόπιν εορτής”- αντίδραση.

Η παραίτηση αρχεπίσκοπου Αμερικής, ήταν η τρίτη τα τελευταία 23 χρόνια. Παραίτηση, που επιβλήθηκε από τον οικουμενικό πατριάρχη. Ο Δημήτριος, στα -κοντά- 20 χρόνια ”ποιμαντορίας” του, δεν έβλαψε την Εκκλησία. Δεν καταχράστηκε χρήματα του ”ποίμνιου”, δεν το ατίμασε. Εκκλησιαστικά, θεολογικά ήταν άψογος και παρά την ηλικία του, ήταν ενωτικός, πολύ κινητικός και δραστήριος. Διοικητικά ήταν αδύναμος. Αλλά, μην ξεχνάμε… Θεολογία σπούδασε, δίδαξε, ακολούθησε. Δεν ειδικεύτηκε σε ”διοίκηση επιχειρήσεων”.

Mετά την -με απαίτηση Βαρθολομαίου- παραίτηση του Δημήτριου, είναι φυσικό και αναμενόμενο να αρχίσουν και τα σενάρια γιά τον διάδοχο του Δημήτριου. Αλλά η Ομογένεια ΗΠΑ, αδιαφορεί και δεν συγκινείται, όπως παλαιότερα την δεκαετία ’90.

Οι ”παπαγάλοι” του Πατριαρχείου, πετούν ονόματα υποψήφιων, γιά να δουν τις αντιδράσεις. Δεν έχει σημασία ποιά ”γλάστρα”, ελεγχόμενη και κατευθυνόμενη απόλυτα από τον Βαρθολομαίο (π.χ. Νικήτας, μητροπολίτης Δαρδανελίων), θα γίνει τυπικά αρχιεπίσκοπος στις ΗΠΑ. Η Ομογένεια ΗΠΑ έπαθε, έμαθε και τώρα αδιαφορεί. Ελάχιστα ενδιαφέρεται γιά τoν ”εκλεκτό” του Βαρθολομαίου, που θα γίνει αρχιεπίσκοπος. Το ερώτημα είναι αν θα παραμένει ως ”άτυπος αρχιεπίσκοπος”, η πηγή όλων των κακών, ο διαπλεκόμενος πρωτοπρεσβύτερος ‘Αλεξ Καρλούτσος. Επειδή ακούγεται και το όνομα του μητροπολίτη Προύσης Ελπιδοφόρου (Λαμπρινίδη), απλά αναφέρουμε ότι αυτός προορίζεται, από ”Υπηρεσίες” Τουρκίας, γιά διάδοχος του Βαρθολομαίου. Πολύ λίγες οι πιιθανότητες, ενδιάμεσα, να υπηρετήσει στις ΗΠΑ, ως αρχιεπίσκοπος, γιά να αποκτήσει ”προσβάσεις” στο αμερικάνικο κατεστημένο και να προωθήσει την πώληση εκκλησιαστικής περιουσίας στις ΗΠΑ, προς όφελος του Πατριαρχείου.

Γιά να αντιληφθούμε το εκκλησιαστικό πρόβλημα στις ΗΠΑ, που οδήγησε την Ομογένεια σε συνειδητή αποχή από τις εκκλησίες που αυτή έχτισε και συντηρεί, καλό είναι να δούμε και να προβληματιστούμε από ορισμένα γεγονότα και να μην τα παραβλέπουμε. Διαφορετικά, χάνουμε την ουσία και μένουμε στα τυπικά και ανούσια, τα παραπλανητικά, που μας ”σερβίρουν” επιτήδειοι.

‘Ισαμε τα μέσα της δεκαετίας ’90, η Αρχιεπισκοπή, τότε Βορείου και Νοτίου Αμερικής, ήταν συμπαγής, δυναμική, οικονομικά εύρωστη. Δεν είχε προβλήματα. Με ”ποίμνιο” σχεδόν 100% ‘Ελληνες μετανάστες και τα παιδιά τους που γεννήθηκαν στην αμερικάνικη ‘Ηπειρο. Στα τελευταία 23 χρόνια (από ”παραίτηση” Ιάκωβου και μετά), σιγά-σιγά φτάσαμε σε μιά νέα πραγματικότητα. Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής (ΗΠΑ) σήμερα, να αντιπροσωπεύει ουσιαστικά μόνο ένα ποσοστό Ελλήνων, που ούτε πλησιάζει στα 20%, ως μέλη των ενοριών. Βρήκαμε και την δικαιολογία, ως νεο-‘Ελληνες ευθυνόφοβοι και ανεπίδεκτοι μάθησης. Αποδώσαμε την μεγάλη πτώση στους… ”μικτούς γάμους”. Λες και δεν γίνονταν πριν. Δεν μας ενόχλησε, ούτε μας απασχόλησε η κατάργηση της ελληνικής γλώσσας στις εκκλησίες, η οποία χρησιμοποιήθηκε και γιά την γραφή των Ευαγγελίων, που είχε ως αποτέλεσμα να αδειάζουν οι εκκλησίες.

Η κατάργησή της, θωρήθηκε ”αναγκαία”, γιά να προσελκυστούν ”αλλόθρησκοι”. Νόμιζαν οι εκκλησιαστικοί μας ”ηγέτες” ότι με την χρήση της αγγλικής, ”αλλόθρησκοι” θα γίνουν ”χριστιανοί ορθόδοξοι” στις ΗΠΑ, ”συγκινούμενοι” από τους ορθόδοξους ”ταλιμπάνηδες” ρασοφόρους. Γι’ αυτούς, τους εκκλησιαστικούς ”κουφιοκέφαλους” τυχοδιώκτες, οι πανίσχυροι εκκλησιαστικά Καθολικοί, που επιμένουν λατινικά, είναι…”βλάκες” και εμείς είμαστε οι ”έξυπνοι”. Τα αποτελέσματα τραγικά. Οι ”αλλόθρησκοι” δεν προσελκύστηκαν και οι ‘Ελληνες Ομογενείς εγκατέλειψαν τις εκκλησίες, γεγονός που οδήγησε στην κρίση και στην παρακμή.

Κατά σύμπτωση, πολλά άλλαξαν δραματικά, από την ενθρόνιση του οικουμενικού πατριάρχη Βαρθολομαίου (1991). Ο οποίος, θεώρησε ότι μπορεί να παρεμβαίνει στα των Αρχιεπισκοπών ανά την υφήλιο, με την νοοτροπία ”αποφασίζω και διατάζω”, οδηγώντας σε παραίτηση αρχιεπίσκοπους, όταν δεν ”υπακούουν”. Μάλιστα, στα τέλη της δεκαετίας ’90, ο ”οικουμενικός” χώρισε την Αρχιεπισκοπή Βορείου και Νοτίου Αμερικής σε 10 αυτόνομες μητροπόλεις, οι οποίες λογοδοτούν απευθείας σε αυτόν, με την Αρχιεπισκοπή να υπάρχει μόνο τυπικά. ‘Ηταν και η αρχή του τέλους γιά την Εκκλησία μας στην Αμερική, όπως αποδείχτηκε.

Ο Βαρθολομαίος, με την εγωμανία και την εμφανή κομπλεξική ανασφάλειά του, εφάρμοσε και εφαρμόζει (ετοιμάζεται να χωρίσει και την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας σε μητροπόλεις), πιστά το δόγμα ”divide et empera” (διαίρει και βασίλευε). Σε ότι αφορά την Αμερική, μαζεύει και το ”χοντρό” χρήμα, μέσω του ”εισπράκτορά” του φάδερ ‘Αλεξ (Καρλούτσου). Και εμείς, οι αφελείς, αναρωτιόμαστε ”γιατί έχει οικονομικά προβλήματα η Αρχιεπισκοπή” και γιατί χάνονται τα ελληνικά σχολεία που έχτισαν Ομογενείς και τα κλείνει η Αρχιεπισκοπή, δηλ. η ”θυγατρική επιχείρηση” του Βαρθολομαίου.

Παράλληλα, επειδή δεν έχει νομική υπόσταση εκτός Κων/πολης, γιά να δικαιολογεί τον τίτλο ”οικουμενικός”, προσπάθησε και πέτυχε, ως αρχή, να διαλύσει την ενορία Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στην Αστόρια Νέας Υόρκης και να αρπάξει την περιουσία της. Δεν είναι τυχαία και η πρόσφατη περίπτωση με την μητρόπολη Σικάγου, όπου ο νέος μητροπολίτης -επιλογή Βαρθολομαίου- Ναθαναήλ, αυθαίρετα, έβαλε γιά πώληση περιουσία της μητρόπολης, συνολικής αξίας 11-12 εκατ. δολάρια.

Μόνο τα τελευταία 23 χρόνια (από 1996), υπολογίζεται ότι περίπου 150 εκατ. δολ. από ΗΠΑ, πήγαν στο Φανάρι. Δηλαδή, τα περισσότερα, σε λογαριασμούς σε ευρωπαϊκές πόλεις. Αν συνυπολογιστούν τα ”χαράτσια” από ευρωπαϊκές μητροπόλεις, αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, η χρονιάτικη χορηγία της Ελλάδας (5 εκατ. ευρώ, σε μετρητά, μέσω γεν. προξενείου Κων/πολης), οι ατομικές χορηγίες ”θεοφοβούμενων πιστών”, επιχειρηματιών κλπ από Ελλάδα και αλλού (εκτός ΗΠΑ) τότε μιλάμε γιά ένα πολύ μεγάλο ποσό, που πλησιάζει το μισό δισεκατομμύριο. Μα, καλά. Πόσες ανάγκες έχει το οικουμ. Πατριαρχείο; Και γιατί να φτάνει η Αρχιεπισκοπή Αμερικής σε χρεοκοπία, επειδή το Πατριαρχείο παίρνει το περισσότερο χρήμα, απευθείας από τους ”πιστούς, άρχοντες” και λοιπούς στις ΗΠΑ; Και δεν αναφερόμαστε στο επίσημο ”χαράτσι” Αρχιεπισκοπής-Μητροπόλεων.

Ενδεικτική και η πρόσφατη περίπτωση με το ”αυτοκέφαλο” της Εκκλησίας Ουκρανίας, όταν ο φιλοχρήματος Βαρθολομαίος, με απαίτηση ΗΠΑ (οι οποίες τον ”κρατούν” σε ορισμένα ”καρλούτσια” ζητήματα) και με αντάλλαγμα 20 εκατ. δολ., την παραχώρησε, ερχόμενος σε αντίθεση (και ρήξη) με όλους τους προκαθήμενους της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Αδιαφορία Ομογένειας για διάδοχο Δημήτριου
Είναι εντυπωσιακή -και δικαιολογημένη- η καθολική αδιαφορία της Ομογένειας ΗΠΑ γιά τον διάδοχο του αρχιεπίσκοπου Δημήτριου. Μετά την αποδυνάμωση της αρχιεπισκοπής βόρειας και νότιας Αμερικής, εξαιτίας της διαίρεσης-διάσπασής της σε μητροπόλεις από τον ”οικουμενικό” Βαρθολομαίο και την ληστρική επιδρομή του, μέσω του ”φάδερ ‘Αλεξ” (Καρλούτσου) στο χρήμα της Ομογένειας, τώρα, δεν υπάρχει ενδιαφέρον γιά το ποιά ”γλάστρα” θα επιλέξει ο πατριάρχης, γιά να υποδύεται τον δοτό αρχιεπίσκοπο στις ΗΠΑ.

Kαι το σπουδαιότερο είναι ότι, οι Ομογενείς, στην πολύ μεγάλη πλειοψηφία τους, ΔΕΝ έχουν σε εκτίμηση τον οικουμ. πατριάρχη, δεν εκφράζονται καλά γι’ αυτόν.

Η Ομογένεια ΗΠΑ έπαθε και έμαθε. Οι εκκλησίες άδειασαν, ελληνικά σχολεία έκλεισαν επειδή το χρήμα πάει στον φιλοχρήματο Βαρθολομαίο, περιουσίες μητροπόλεων ”βγαίνουν στο σφυρί” (π. χ. πρόσφατη περίπτωση Σικάγου) γιά τις ”ανάγκες της εκκλησίας” δηλ. του Πατριαρχείου και όχι της -χρεοκοπημένης- Εκκλησίας στις ΗΠΑ. Το έργο γιά την ανοικοδόμηση αγίου Νικολάου (Μανχάτταν) σταμάτησε και ακόμα δεν μάθαμε ”πόσα έφαγαν” Καρλούτσος και Βαρθολομαίος.

Η Ομογένεια βαρέθηκε να ασχολείται με το ”εκκλησιαστικό”, αρκετά ανέχτηκε να εξαπατείται από ”ρασοφόρους-λαμόγια”. Και από ότι φαίνεται, μόνο μία μικρής κυκλοφορίας ελληνική ημερήσια εφημερίδα Αστόριας Νέας Υόρκης, ασχολείται, ευελπιστώντας να ξαναρχίσει η ροή εκκλησιαστικού χρήματος στα ταμεία της.

Η Εκκλησία μας στις ΗΠΑ είναι στο τέλος της. ΔΕΝ πρόκειται να ξαναδυναμώσει, να ”ζωντανέψει”. Μην έχουμε αυταπάτες. Η ”οργανωμένη Ομογένεια” ουσιαστικά τελείωσε.

Και η Τουρκία, μέσω του νεο-γενίτσαρου διαιρετικού Βαρθολομαίου, έκανε αυτό που ήθελε την τελευταία 20ετία: Διάσπασε την Ομογένεια και αποδυνάμωσε πολύ την Εκκλησία της στις ΗΠΑ, εκμεταλλευόμενη και την αφασία-απραξία, ανικανότητα ελληνικών κυβερνήσεων.

Σημ.: Το πρόβλημα της ελληνο-ορθόδοξης Εκκλησίας γενικά και της Αρχιεπισκοπής Αμερικής ειδικά, είναι ένα και μεγάλο: Ο -διαίρει και βασίλευε- Βαρθολομαίος. ‘Οσο παραμένει πατριάρχης, θα μεγαλώνει και η ζημιά.

kalami.us

Previous Article

Εξελέγη Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ο Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος

Next Article

Το Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο των Ελλήνων της Αμερικής απηγόρευσε στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο να εκλέξει Αρχιεπίσκοπο

Διαβάστε ακόμα