Φινλανδία: Η κυβέρνηση πήρε πίσω τα μέτρα για την καραντίνα – Κρίθηκαν αντισυνταγματικά

Share:

“Όχι” σε lockdown για τη νόσο COVID-19 αποφάσισε Συνταγματικό Δικαστήριο στη Φινλανδία και η Σάνα Μαρίν πήρε πίσω τα προτεινόμενα μέτρα, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη (31/03), λόγω μη συμμόρφωσής τους με το Σύνταγμα.
Η κυβέρνηση της Φινλανδίας απέσυρε, την Τετάρτη (31/03) μια πρόταση για επιβολή αυστηρού lockdown σε πέντε πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Ελσίνκι, αφού η πρωθυπουργός Σάνα Μαρίν δέχτηκε ότι τα μέτρα θεωρήθηκαν παράνομα από την επιτροπή Συνταγματικού Δικαίου της χώρας.

Μάλιστα, σε σχετική ανάρτηση στο Twitter, η Σάνα Μαρίν έγραψε: «Η κυβέρνηση είναι της γνώμης, λόγω της απόφασης της Επιτροπής Συνταγματικών Υποθέσεων, ότι η πρόταση για προσωρινό περιορισμό της ελεύθερης κυκλοφορίας και στενών επαφών πρέπει να αποσυρθεί από το Κοινοβούλιο».
Η πρωθυπουργός, ωστόσο, πρόσθεσε ότι η κατάσταση με τη νόσο COVID-19 παραμένει «σοβαρή» στη Φινλανδία, παρά το γεγονός ότι η χώρα έχει επηρεαστεί λιγότερο από την πανδημία σε σχέση με άλλα ευρωπαϊκά κράτη.

Άλλωστε, με τα επικαιροποιημένα δεδομένα του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, στη Φινλανδία έχουν καταγραφεί 77.452 επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου COVID-19 και 844 θάνατοι.
Επίσης, η Μαρίν κάλεσε τους πολίτες να περάσουν το Πάσχα με τις οικογένειές τους, αποφεύγοντας παράλληλα τις περιττές επαφές και τα ταξίδια για να είναι «πιο φωτεινό το καλοκαίρι», όπως υποστήριξε.
Σύμφωνα με δήλωση της επιτροπής Συνταγματικού Δικαίου, η πρόταση του lockdown στη Φινλανδία ήταν πολύ ασαφής και δεν συμμορφωνόταν με το Σύνταγμα της χώρας.
Τα προτεινόμενα μέτρα επέτρεπαν στους πολίτες να βγαίνουν έξω μόνο για προ-εγκεκριμένους σκοπούς, όπως η αγορά τροφής ή η μετάβαση δεύτερο σπίτι, και τονιζόταν ότι η τήρησή τους θα επέφερε την επιβολή προστίμων.

Sputnik Ελλάδα

Previous Article

Μία ὑστερική παραθρησκεία μέ προδιαγεγραμμένον μέλλον…

Next Article

Περὶ τῆς κορυφώσεως τοῦ ἐγκλήματος τῶν ἀνθρωποκτονιῶν μέσῳ «ἐκτρώσεων-ἀμβλώσεων»