Χιλιάδες Γεωργιανοί συμμετέχουν σε λιτανεία υπέρ της οικογενειακής αγνότητας

Share:

Για ένατη συνεχή χρονιά, χιλιάδες πιστοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί βγήκαν στους δρόμους της Τιφλίδας, για να συμμετάσχουν σε λιτανεία προς τιμήν της Ημέρας Οικογενειακής Αγνότητας.

Η αργία καθιερώθηκε από τον Πατριάρχη Ηλία το 2014 και συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας και της Τρανσφοβίας, η οποία προπαγανδίζει υπέρ των ανήθικων τρόπων ζωής. Στο κήρυγμα του για την Ημέρα Οικογενειακής Αγνότητας το 2019, ο Πατριάρχης εξήγησε ότι ο εορτασμός δεν αποτελεί πράξη επιθετικότητας εναντίον κανενός, αλλά προκύπτει από γνήσιο ενδιαφέρον για τη Γεωργία.

Φωτογραφία: sazu.ge

Φωτογραφία: sazu.ge   

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, η θαυματουργή εικόνα Υπεραγίας Θεοτόκου μεταφέρθηκε στην πρωτεύουσα για τον εορτασμό, αναφέρει η Υπηρεσία Δημοσίων Σχέσεων του Πατριαρχείου Γεωργίας .

Ο εορτασμός ξεκίνησε με δέηση στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου. Οι συγκεντρωμένοι ιεράρχες, κληρικοί και πιστοί στη συνέχεια μετέβησαν στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας, όπου τελέστηκε μια ακόμη δέηση.

Φωτογραφία: sazu.ge

Φωτογραφία: sazu.ge    

«Η Γεωργία είναι μια παραδοσιακή χώρα, και όπως και σε άλλες παραδοσιακές χώρες, η δύναμη του θεσμού της οικογένειας έχει ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα. Γι’ αυτό η κοινωνία το γιορτάζει πάντα με μεγάλη χαρά», γράφει το Πατριαρχείο.

Φωτογραφία: sazu.ge

Φωτογραφία: sazu.ge    

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την αγιότητα της οικογένειας:

Από την αρχή ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο ως οικογένεια. Γνωρίζετε τη διδασκαλία ότι ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν του Θεού. Μερικοί από τους Αγίους Πατέρες πιστεύουν ότι η εικόνα της Αγίας Τριάδας στη φύση μας, στην ανθρώπινη φύση, είναι η οικογένεια. Όπως ο Θεός είναι η Αγία Τριάδα, τριαδική και με τρεις υποστάσεις, έτσι και ο άνθρωπος είναι τρεις υποστάσεις. Αυτές είναι η ανδρική υπόσταση, η γυναικεία υπόσταση και η παιδική υπόσταση.

Έτσι δημιούργησε ο Θεός τον άνθρωπο κατ’ εικόνα Θεού, ώστε και ο άνθρωπος να ζει στην αγάπη, καθώς η Παναγία Τριάδα βασιλεύει στην αιώνια αγάπη και είναι η πηγή της ίδιας της αγάπης, γιατί σε αυτήν την επίγεια ζωή υπάρχει πολλή πίκρα, πολλή θλίψη, και ο άνθρωπος βρίσκει την ευτυχία και την αγάπη στον Χριστό και στην οικογένειά του.

Ωστόσο, η οικογένεια δέχεται επίθεση σήμερα σε πολλές χώρες, συνέχισε ο Σεβασμιώτατος, ιδιαίτερα αναφερόμενος στους γάμους ομοφυλοφίλων και στις αμβλώσεις.

Επομένως, αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, σήμερα η υπεράσπιση της οικογένειας, η υπεράσπιση του παραδοσιακού γάμου, η υπεράσπιση της ζωής, είναι ένας πραγματικός αγώνας για πραγματικά ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι ένας αγώνας ενάντια στο ψέμα, το κακό και, θα έλεγε κανείς, είναι ένας αγώνας ενάντια στον θάνατο. Όλα όσα απαρίθμησα ονομάζονται κουλτούρα του θανάτου, όχι ζωή.

Ως εκ τούτου, είναι καθήκον κάθε λογικού ανθρώπου σήμερα να προστατεύει την ιερότητα της οικογένειας, γιατί όταν προστατεύουμε τις παραδοσιακές αξίες, την ιερότητα της οικογένειας και αυτές τις αρχές, προστατεύουμε τις οικογένειές μας, τους ανθρώπους μας, από τον εκμαυλιισμό και, γενικά, από την πλήρη καταστροφή.

orthochristian.com

Previous Article

Σέρβοι Ἱεράρχες κάνουν ἔκκληση γιά είρήνη στό Κοσσυφοπέδιο

Next Article

Στο Βελιγράδι έγινε Λιτανεία υποστήριξης της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας