Ψεύδεται η ΔΙΣ ή μήπως ο Υπουργός;

Share:
Ορθόδοξος Τύπος Εφημερίδα

Συνήλθεν η ΔΙΣ από την 17ην έως και την 19ην Απριλίου δια τα θρησκευτικά και το ζήτημα της αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. Δυσ­τυχώς η Κυβέρνησις δεν είναι ανένδοτη μόνον εις την απορθοδοξοποίησιν των μαθητών, αλλά και εις τον εκμαυλισμόν της κοινωνίας, καθώς δίδει πλέον το δικαίωμα αναδοχής εις ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνον συμβιώσεως. Παραθέτομεν το μεγαλύτερον τμήμα του ανακοινωθέντος της 19ης Απριλίου 2018:
«Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος δεσμεύεται και εμμένει στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος της 27ης Ιουνίου 2017 περί της διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών, κατά την οποία, όπως ανακοινώθηκε και δια του σχετικού Δελτίου Τύπου: «Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας, αφού ενημερώθηκε περί των αποτελεσμάτων του διαλόγου μεταξύ της Τριμελούς εξ Αρχιερέων Επιτροπής και της Επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας, αποφάσισε την συνέχιση του διαλόγου υπό της ιδίας Επιτροπής δια την παρακολούθηση του υλικού των νέων βιβλίων πριν αυτά τυπωθούν» και αποφάσισε να πραγματοποιηθεί συνάντηση της Τριμελούς εξ Αρχιερέων Επιτροπής με τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου.
Η Τριμελής εξ Αρχιερέων Επιτροπή (ο Σεβ. Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ και ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος,  του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου απουσιάζοντος στο εξωτερικό για υπηρεσιακούς λόγους), συναντήθηκε χθες με τον κ. Υπουργό και σήμερα ενημέρωσε διεξοδικά την Δ.Ι.Σ. περί της γενομένης συν­αντήσεως, κατά την οποία επαναβεβαιώθηκε η συνέχιση του διαλόγου για αυτό το θέμα και ειδικότερα για την διόρθωση του περιεχομένου των «Φακέλων του Μαθητού», με συνεκτίμηση των κρίσεων της 660/2018 αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας. Για τον λόγο αυτό παρατείνεται ο χρόνος έκδοσης και τύπωσης των διδακτικών εγχειριδίων του μαθήματος.
Όσον αφορά στο θέμα της υποβληθείσης υπό της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου αιτήσεως ακυρώσεως προς το Συμβούλιο της Επικρατείας κατά των άρθρων 1 περ. β, 58 παρ. 3 περ. α, β, δ, ε, η και 59 παρ. 3 του Προεδρικού Διατάγματος 18/2018, η Ιερά Σύνοδος ενεχείρισε δια της Τριμελούς εξ Αρχιερέων Επιτροπής επιστολή στον κ. Υπουργό με τις θέσεις Της επ’ αυτών, και προκειμένου να αποφασίσει, αναμένει την γραπτή απάντηση του Υπουργείου.
Σχετικά με το άρθρο 8 του κατατεθέντος Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας με τίτλο «Μέτρα για την προώθηση των θεσμών της αναδοχής και της υιοθεσίας» η Διαρκής Ιερά Συν­οδος ανακοινώνει ότι, κάθε μορφή (τεκνοθεσίας η αναδοχής), που αντίκειται στην Ευαγγελική Διδασκαλία και στις παραδόσεις του Λαού μας σε ο,τι αφορά στον ιερό θεσμό της οικογένειας και του γάμου, δεν μπορεί να έχει την αποδοχή της Εκκλησίας».
Η ανακοίνωσις αυτή της ΔΙΣ προεκάλεσε την αντίδρασιν του Υπουργού, ο οποίος διέψευσεν ότι λαμβάνεται υπ’ όψιν η απόφασις της ολομελείας του ΣτΕ εις το μάθημα των θρησκευτικών. Εις το επίσημον ανακοινωθέν του Υπουργείου αναφέρεται ότι:
«Με αφορμή το σημερινό Δελτίο Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων διευκρινίζει ότι ο υπουργός στη χθεσινή συνάντηση κατέστησε σαφές ότι η απόφαση 660/2018 του ΣτΕ δεν αφορά τα ισχύοντα Προγράμματα Σπουδών του Μαθήματος των Θρησκευτικών και φυσικά, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τους «Φακέλους Μαθητή», για τα οποία Εκκλησία και Πολιτεία συνεχίζουν τον διάλογο σύμφωνα με τα συμφωνηθέντα του 2016».
Εις συνέντευξίν του εις το «Κανάλι της Βουλής» ο υπουργός Παιδείας ανεκοίνωσεν ότι συντόμως θα συγκληθή συνεδρίασις της Επιτροπής Πολιτείας και Εκκλησίας, εις την οποίαν θα ζητήση και πάλι επισήμως την απόσυρσιν της προσφυγής της Εκκλησίας κατά του Κανονισμού του υπουργείου. Μάλιστα εδήλωσεν ότι «αν δικαιωθεί η Εκκλησία από το ΣτΕ, τότε το ΣτΕ δεν θα κάνει τη δουλειά του»!

Previous Article

Ο ΑΦΡΩΝ ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΤΟΝ ΝΑΒΟΥΧΟΔΟΝΟΣΟΡΑ ΤΟΥ

Next Article

Διατί ανάβουμε το καντήλι;