Ψυχρολουσία από τη Γερμανία για τα άρματα μάχης

Share:

 

«Η Γερμανία θα είναι σε θέση να παραδώσει τα άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία το νωρίτερο το 2024, εάν ληφθεί μια τέτοια απόφαση», δήλωσε ο Armin Papperger, επικεφαλής της γερμανικής εταιρείας όπλων Rheinmetall.

Απαντώντας στο ερώτημα πόσα τανκς μπορεί να δώσει το Βερολίνο στο Κίεβο, ο Papperger διευκρίνισε ότι η Γερμανία διαθέτει 22 τεθωρακισμένα μαχητικά Leopard 2 που μπορούν να προετοιμαστούν και να σταλούν στην Ουκρανία.

Θα χρειαστούμε όμως «σχεδόν ένα χρόνο» για να επισκευαστούν, αφού τα άρματα μάχης «όχι μόνο βάφονται, αλλά και ξαναχτίζονται» για χρήση στη μάχη. «Αποσυναρμολογούνται πλήρως και μετά επανασυναρμολογούνται», εξήγησε ο Papperger.

Η παρέμβαση αυτή εξηγεί γιατί οι Γερμανοί θέλουν να παραβιάσουν την συμφωνία με την Ελλάδα και να μην παραδώσουν τα 20 τεθωρακισμένα τύπου Marder.

Το άκρως ανησυχητικό όμως είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει διαψεύσει ακόμα τα γερμανικά δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία υπήρξε μυστική συμφωνία Ελλάδας – Γερμανίας προκειμένου η Ελλάδα να δεχτεί να μην παραλάβει τα 20 τεθωρακισμένα και να σταλούν στην Ουκρανία! Γεγονός φυσικά που συνιστά εθνική μειοδοσία.

olympia.gr

Previous Article

Πρὸς τὴν τουρκικὴν πρεσβείαν εἰς Ἀθήνας

Next Article

Η ιστορία της Β. Ηπείρου από τους Βαλκανικούς ως σήμερα – Δημ. Σταθακόπουλος