Όχι στην Αυτοκέφαλη Εκκλησία του Μαυροβουνίου

Share:

O Πατριάρχης Βαρθολομαίος μετά την τραγωδία που υπέστη στη λύση του Ουκρανικού προβλήματος φαίνεται να μην ακολουθεί τον ίδιο δρόμο αλλά να υποστηρίζει την Σερβική Εκκλησία και να μην αναγνωρίζει την σχισματική Εκκλησία του Μαυροβουνίου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουκάνοβιτς, ανέφερε ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο, μαζί με τις άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες, αναγνωρίζουν ως μόνη και κανονική Ορθόδοξη Δικαιοδοσία στο Μαυροβούνιο τον Μητροπολίτη Αμφιλόχιο του Μαυροβουνίου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τονίζει ότι η Εκκλησία του Μαυροβουνίου δεν ήταν ποτέ αυτοκέφαλη και ότι η σημερινή λεγόμενη Ορθόδοξη Εκκλησία του Μαυροβουνίου υπό τον Μίρας Ντεντέιτς δεν ανήκει στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Ο Ντεντέιτς δεν είναι μητροπολίτης της Ορθόδοξης Εκκλησίας, και δεν αναγνωρίζεται από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

«Ο μόνος κανονικός ιεράρχης είναι ο αδελφός μας Μητροπολίτης Αμφιλόχιος, της Αγιοτάτης Εκκλησίας της Σερβίας», αναφέρει ο Βαρθολομαίος.

Μάλιστα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, όπως γράφει το σερβικό δημοσίευμα, ζητά από τον Μίλο Τζουκάνοβιτς η επιστολή του να μην εκληφθεί ως παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις του Μαυροβουνίου «αλλά ως επιθυμία της Μητέρας Εκκλησίας μας στην Κωνσταντινούπολη να βοηθήσει τους ευσεβείς ανθρώπους σας σε κρίσιμες ιστορικές στιγμές».

echedoros-a.gr

Previous Article

Η άλλη θεώρηση της Παναγίας των Παρισίων

Next Article

Η Ρωσική Εκκλησία στη «μάχη» για τα αγέννητα παιδιά

Διαβάστε ακόμα