Ἀδελφική ὑποστήριξη τοῦ Πατριάρχη Μόσχας πρός τόν Πατριάρχη Ἱεροσολύμων

Share:

Ο Πατριάρχης Κύριλλος εξέφρασε αδελφική υποστήριξη προς τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ιερουσαλήμ εξαιτίας της επιθέσεως εξτρεμιστών στον ιερό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Γεθσημανή

Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κύριλλος απέστειλε στις 23 Μαρτίου 2023 επιστολή στον Μακαριώτατο Πατριάρχη της Αγίας Πόλεως Ιερουσαλήμ και πάσης Παλαιστίνης Θεόφιλο Γ’, όπου εξέφρασε συμπάθεια και αδελφική υποστήριξη εξαιτίας άλλης μιας επιθέσεως των εξτρεμιστικά διακειμένων ατόμων στα χριστιανικά κτήρια των Αγίων Τόπων.

«Μακαριώτατε, αγαπητέ εν Κυρίω Αδελφέ και Συλλειτουργέ ενώπιον του ιερού θυσιαστηρίου του Θεού! Με θλίψη και αγωνία πληροφορήθηκα την επίθεση Εβραίων εξτρεμιστών, που σημειώθηκε την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, στον ιερό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Γεθσημανή την ώρα της Θείας Λειτουργίας στον Τάφο της Παναγίας, την επίθεση στον ιερέα και την απόπειρα τραυματισμού του Σεβασμιωτάτου Ελενουπόλεως Ιωακείμ. Κατηγορώντας απερίφραστα αυτό το έγκλημα εκφράζω συμπάθεια και αδελφική υποστήριξη προς την Υμετέρα Μακαριότητα», αναφέρεται στην επιστολή.

Ο Μόσχας Κύριλλος ευχήθηκε στον Μακαριώτατο Πατριάρχη Θεόφιλο ειρήνη για την Αγία Πόλη, ενδυνάμωση από τον Κύριο στην άρση του πατριαρχικού σταυρού και ευημερία στο θεόσωστο ποίμνιό του. Επιπλέον διαβεβαίωσε ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία από πλευράς της θα εξακολουθεί να πράττει «ό, τι περνά από το χέρι μας, προκειμένου να συνδράμουμε όλους τους χριστιανούς, τους ευρισκομένους στους Αγίους Τόπους και κυρίως τα τέκνα της Εκκλησίας της Ιερουσαλήμ».

Στην επιστολή προς τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσσιών Κύριλλος μοιράσθηκε επίσης τη βαθιά του ανησυχία για την κατάσταση της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, η οποία «εισήλθε στην δεινότατη περίοδο διώξεων».

Previous Article

Ὁ Μητρ. Ζαπορίζιε καί Μελιτουπόλεως Λουκᾶς ξεκινᾶ ἀπεργία πείνας

Next Article

Μητρ. Κλήμης: Η πειθώ των αρχών προς τα αδέρφια της Λαύρας να πάνε στην OCU φαίνεται αξιολύπητη