Ἀρχιεπίσκοπος Ὀνούφριος: Η μετανάστευση των Ουκρανών θέτει νέες προκλήσεις για την Εκκλησία

Share:

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ουκρανίας (UOC) ευχαρίστησε τις Τοπικές Εκκλησίες και όλους τους Χριστιανούς για τη βοήθεια που παρέχουν στις ενορίες της UOC στο εξωτερικό.

Ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Ονούφριος είπε ότι σε συνθήκες μαζικής μετανάστευσης ελήφθησαν αποφάσεις που θα δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες για αποτελεσματικότερη διακονία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας. Αυτό είπε σε μια ομιλία του προς τον δυτικοευρωπαϊκό κλήρο, όπως ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του UOC .

“Πολλές εκκλήσεις των πιστών μας για ίδρυση ενοριών της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας στο εξωτερικό μαρτυρούν την έντονη ανάγκη της παρουσίας μας έξω από την Πατρίδα μας. Η Εκκλησία μας καλείται να είναι δίπλα στους πιστούς μας όπου κι αν βρίσκονται”, είπε ο Προκαθήμενος.

Ο Μακαριώτατος σημείωσε ότι η ραγδαία ανάπτυξη των κοινοτήτων της UOC στο εξωτερικό προέτρεψε τους κληρικούς να δημιουργήσουν ένα οικογενειακό και φιλικό κλίμα προς αυτούς.

Ο Μητροπολίτης Ονούφριος ευχαρίστησε επίσης τους κληρικούς των Τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών και όλους τους Χριστιανούς για τη βοήθεια που παρέχεται στις ενορίες της UOC στο εξωτερικό.

«Η ενορία στο εξωτερικό είναι και ένας χώρος επικοινωνίας, όπου οι άνθρωποι βρίσκουν ένα κομμάτι Πατρίδας και παρηγορείται η νοσταλγία για την πατρίδα, που βιώνει κάθε μετανάστης», είπε ο Προκαθήμενος. «<…> Σήμερα, οι άνθρωποι πληγώνονται από τον πόλεμο και τις συνέπειές του και, επομένως, χρειάζονται ακόμη περισσότερο τον Θεό, χρειάζονται πνευματική παρηγοριά, καλό ποιμαντικό λόγο, θερμή προσευχή και χρειάζονται απλώς έναν άνθρωπο με πίστη, που θα είναι δίπλα τους στις δοκιμασίες τους». αυτός είπε.

Όπως αναφέρθηκε, πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο συνάντηση του δυτικοευρωπαϊκού κλήρου της UOC .

spzh.news

Previous Article

Ηγουμένη Σεραφειμία: Απαγόρευση της UOC θα προκαλέσει κατάρρευση της ουκρανικής θρησκευτικής ζωής

Next Article

Ὁ ἡγούμενος τῆς Λαύρας Ποτσάεβ ἀρνεῖται τίς κατηγορίες, ὅτι ἡ Μονή εἶναι ἐγκαταλελειμμένη