Ἡ εἰκόνα τῆς Ἁγ. Τριάδος τοῦ Ρουμπλιώφ ἐπέστρεψε στήν Ἐκκλησία

Share:

Μετά από περισσότερα από 100 χρόνια, η πιο διάσημη Ρωσική Ορθόδοξη εικόνα επέστρεψε στην κυριότητα της Εκκλησίας.

Ανταποκρινόμενος σε επανειλημμένα αιτήματα Ορθοδόξων πιστών και ιεραρχών της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αποφάσισε να επιστρέψει την θαυματουργή Εικόνα της Αγίας Τριάδας του Αντρέι Ρούμπλεφ στην Εκκλησία, αναφέρει το patriarchia.ru .

Η εικόνα του 15ου αιώνα επέστρεψε στην θέση της, στο εικονοστάσι του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδος, στην Λαύρα Αγ. Τριάδος-Αγ. Σεργίου, που ιδρύθηκε από τον Άγιο Σέργιο του Ράντονεζ τον 14ο αιώνα. Ωστόσο, όταν η άθεη εξουσία επικράτησε στη Ρωσία, αφαίρεσε την εικόνα από το μοναστήρι. Το 1929, παρέμεινε επί εννέα χρόνια σε ένα μουσείο του Zagorsk (Sergiev Posad) και μεταφέρθηκε στην Πινακοθήκη Tretyakov στη Μόσχα, όπου παραμένει έως σήμερα.

Η εικόνα επέστρεψε στο μοναστήρι για πρώτη φορά τον περασμένο Ιούλιο προς τιμήν της 600ης επετείου από την ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Αγίου Σεργίου Ράντονεζ. Παρέμεινε εκεί για λίγες μέρες πριν επιστραφεί στο μουσείο.

Τώρα όμως η ιερά εικόνα επιστρέφει μόνιμα στη θέση της.

Με την ευλογία του Πατριάρχη Μόσχας Κυρίλλου, η εικόνα της Αγίας Τριάδος θα εκτεθεί σε δημόσια προσκύνηση στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα επί ένα χρόνο και στη συνέχεια θα επιστραφεί στην ιστορική της θέση στο εικονοστάσι του Καθεδρικού Ναού Αγίας Τριάδας.

orthochristian.com

Previous Article

Ὁ Ἀμερικῆς ἐνώπιον τῆς CIA, τοῦ NSA καὶ τοῦ FBI

Next Article

Ο μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Αντώνιος επισκέφθηκε τους Αγίους Τόπους