Ὁ Μητρ. Ζαπορίζιε καί Μελιτουπόλεως Λουκᾶς ξεκινᾶ ἀπεργία πείνας

Share:

 

Ο ιεράρχης της UOC  προέτρεψε τους πιστούς να εντείνουν τη νηστεία για τις επόμενες μέρες.

Στις 26 Μαρτίου 2023, ενώ συνομιλούσε με χρήστες του Facebook, ο Μητροπολίτης Ζαπορίζια και Μελιτοπόλεως Λουκάς ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα θα ξεκινήσει απεργία πείνας για την υποστήριξη των αδελφών της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ.

Σύμφωνα με τον εν λόγω ιεράρχη, η απόφασή του δεν είναι τόσο η θέση ενός ιεράρχη και ενός μοναχού, αλλά ενός απλού πιστού, αφού «αιμορραγεί η καρδιά του», κοιτάζοντας τι συμβαίνει στην Λαύρα τοῦ Κιέβου.

Ο Μητροπολίτης Λουκάς σκοπεύει να κάνει απεργία πείνας στο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου στο Ζαπορίζιε. Ο ιεράρχης προέτρεψε τους πιστούς να έρθουν σε αυτό το μοναστήρι και να συμμετάσχουν στην προσευχή για την UOC.

Ο προκαθήμενος προέτρεψε επίσης το ποίμνιο να εντείνει τη νηστεία για τις επόμενες ημέρες (οι ουκρανικές αρχές αναγκάζουν τους μοναχούς να εγκαταλείψουν τη Λαύρα Κιέβου-Πετσέρσκ πριν από τις 29 Μαρτίου).

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως από την UOJ, ο Μητροπολίτης Λουκάς είπε ότι η συμπεριφορά των αρχών σε σχέση με την Εκκλησία είναι ένα χαστούκι στο πρόσωπο των Σεβασμιωτών Πατέρων της Λαύρας .

spzh.news

Previous Article

Ἐπίσκοποι καί ἡγούμενοι τῆς Βουλγαρικῆς Ἐκκλησίας ὑποστηρίζουν τήν ὑφιστάμενη ἀδελφότητα τῆς Λαύρας Κιέβου

Next Article

Ἀδελφική ὑποστήριξη τοῦ Πατριάρχη Μόσχας πρός τόν Πατριάρχη Ἱεροσολύμων