Ὁ Σεβ. Αὐστραλίας Σιλουανός (Πατρ. Σερβίας) καλεῖ τήν Αὐστραλία νά υπερασπιστεῖ τήν Λαύρα Κιέβου

Share:

 

Η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία διώκεται από το κράτος και οι θρησκευτικές ελευθερίες καταπατούνται, ενημέρωσε την περασμένη εβδομάδα τις αυστραλιανές αρχές ο Σέρβος ιεράρχης της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.

Ως εκ τούτου, οι αρχές πρέπει να υψώσουν τη φωνή τους για να υπεράσπιστούν την διωκόμενη Εκκλησία και τη αδελφότητα της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου, γράφει ο Σεβασμιώτατος Επίσκοπος Σιλουανός σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Anthony Albanese.

Ὁ Σεβ. Σιλουανός γράφει :

Σας γράφω εξ ονόματος πολλών ενδιαφερομένων ορθοδόξων πιστών σε όλη την Αυστραλία, σχετικά με την αναμφισβήτητη δίωξη και καταπάτηση των θρησκευτικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που λαμβάνει χώρα στη Λαύρα της Αγίας Κοιμήσεως του Κιέβου-Πετσέρσκ, γνωστή και ως Μονή των Σπηλαίων του Κιέβου στο Κίεβο , Ουκρανία.

Οι μοναχοί αυτού του αρχαίου μοναστηριού, που ζούσαν σε απομόνωση και προσευχή όπως οι προκάτοχοί τους αιώνες πριν, έλαβαν εντολή από τις αρχές του Κιέβου να εγκαταλείψουν το συγκρότημα της Κάτω Λαύρας έως τις 29 Μαρτίου του τρέχοντος έτους. Η αδελφότητα, όπως και η υπόλοιπη Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία (UOC) σε όλη την Ουκρανία, διώκεται από το κράτος επειδή παραμένει πιστή στην κανονική τάξη της Αγίας Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Το πλαίσιο αυτής της δίωξης υφίσταται διότι η UOC δεν αναγνωρίζει, και αρνείται να αφομοιωθεί, να γίνει μέρος της επιβαλλόμενης από το κράτος εθνικιστικής οντότητας γνωστής ως «Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας»(σ.σ. Επιφανίου Ντουμένκο).

Ο διωγμός των μοναχών της προαναφερθείσας Λαύρας τροφοδοτείται στην πραγματικότητα από τον εθνικιστικό ζήλο που πυροδοτεί η ουκρανική κυβέρνηση. Ο Ηγούμενος της αδελφότητας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παύλος, λέει: «Ήρθαμε στη Λαύρα για να αφιερώσουμε τη ζωή μας στην υπηρεσία του Θεού, στην προσευχή, στους ανθρώπους. Προσευχόμαστε για το κράτος μας και ζητάμε σήμερα, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, να μας το διαφυλάξει ο Κύριος. Είμαστε πολίτες της Ουκρανίας και ζητάμε από αυτούς που βρίσκονται στην εξουσία να μην ανακατεύονται στις υποθέσεις της Εκκλησίας. Δεν επιδιώκουμε προστασία, αλλά ζητάμε μόνο ένα πράγμα: τον σεβασμό των νόμων του κράτους. Για άλλη μια φορά, παρακαλούμε να αφεθουν οι μοναχοί στην ησυχία τους στο μοναστήρι, για να τους δοθεί η ευκαιρία να εκπληρώσουν την κύρια αποστολή τους – την προσευχή».

Τα δεινά των μοναστηριών συνεχίζουν να καλύπτονται από τις αρχές στο Κίεβο και από τις διεθνείς κυβερνήσεις. Σας καλώ ως Πρωθυπουργό του δημοκρατικού και κυρίαρχου αυστραλιανού έθνους μας, να πράξετε το σωστό και να απαιτήσετε να γίνονται σεβαστά και να τηρούνται τα δημοκρατικά δικαιώματα της θρησκευτικής ελευθερίας και της ελευθερίας της συνείδησης στην Ουκρανία, ειδικά σε σχέση με τους μοναχούς στη Λαύρα Κιέβου Pechersk και με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας.

orthochristian.com

Previous Article

Ο ΟΗΕ δημοσιεύει έκθεση για τις διακρίσεις κατά της UOC στην Ουκρανία

Next Article

Μητρ. Λογγίνος: Εάν διώξετε τους μοναχούς από τη Λαύρα, θα διώξετε τον Θεό από την Ουκρανία!