Ὑπ. Πολιτισμοῦ Οὐκρανίας: Σειρά ἔχει τώρα ἡ Λαύρα τοῦ Σβιατογκόρσκ;

Share:

Ο Υπουργός Πολιτισμού είπε ότι δεν γνωρίζει πώς θα αποφασίσουν οι τοπικές αρχές την τύχη της Λαύρας του Σβιατογκόρσκ.

Ο Υπουργός Πολιτισμού Αλεξάντρ Τκατσένκο είπε ότι μετά την απογραφή της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου, η διυπηρεσιακή επιτροπή ελέγχου της χρήσης της κρατικής περιουσίας θα πραγματοποιήσει τον ίδιο έλεγχο στη Λαύρα του Ποτσάεφ. Μίλησε σχετικά σε συνέντευξή του στο Ukrinform.

«Με βάση τα αποτελέσματα των εργασιών αυτής της επιτροπής, μπορεί να προκύψει μια τέτοια ανάγκη, τουλάχιστον δεν το αποκλείω. Επειδή υπήρχαν ερωτήματα και για τη χρήση της περιουσίας σε αυτό το μοναστήρι», είπε ο υπουργός.

Όταν ρωτήθηκε για την τύχη της Λαύρας του Σβιατογκόρσκ, αν την περιμένει ο ίδιος έλεγχος, ο κ. Τκατσένκο απάντησε ότι η Λαύρα αυτή βρίσκεται υπό τον έλεγχο του περιφερειακού συμβουλίου.

«Η Λαύρα του Ποτσάεφ και του Κιέβου ανήκουν στο κράτος, ενώ η Λαύρα του Σβιατογκόρσκ φαίνεται να ελέγχεται από το περιφερειακό συμβούλιο. Δηλαδή, δεν υπάγεται στη διακαιοδοσία μας, αλλά των τοπικών αρχών, άρα αυτές (σ.σ. οι αρχές) πρέπει να κινήσουν αυτή τη διαδικασία. Δεν ξέρω πώς θα είναι. Δεδομένων των πολεμικών ενεργειών, νομίζω ότι αξίζει να λυθεί πρώτα το θέμα της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου. Μάλλον μετά της Λαύρας του Ποτσάεφ και μετά να προχωρήσουμε», είπε ο Τκατσένκο.

Όπως ανέφερε η ΕΟΔ, τον Ιανουάριο του 2023, ο Υπουργός Πολιτισμού και Πολιτικής Πληροφοριών Αλεξάντρ Τκατσένκο δήλωσε ότι στις αρχές Φεβρουαρίου θα υπάρξει απόφαση από τη Διυπηρεσιακή Επιτροπή για την Κάτω Λαύρα.

spzh.news

Previous Article

Μπάτσκας Ειρηναίος: Το Φανάρι παραχώρησε πλασματική Αυτοκεφαλία σε ανύπαρκτη Εκκλησία Ουκρανίας

Next Article

Ἡ ἀντιεκκλησιαστικὴ ἐχθρότης εἰς τὴν Οὐκρανίαν συνεχίζεται