75% οι διαφωνούντες!

Share:

Όση προπαγάνδα και αν δηλητηριάζει τον λαό τα ποσοστά διαφωνίας με την συμφωνία των «Ψαράδων» αυξήθηκαν εν σχέσει με τον παρελθόντα Ιούνιο. Συμφώνως προς την ιστοσελίδα liberal.gr της 20ης Ιανουαρίου 2019:

«Μετά τη δημοσκόπηση της Marc, και η δημοσκόπηση της MRB που διενεργήθηκε για λογαριασμό του «Ελεύθερου Τύπου» επιβεβαιώνει ότι το 70% των Ελλήνων πολιτών τάσσεται ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών. Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι ακόμη και στον ΣΥΡΙΖΑ μόνο ένας στους τέσσερις ψηφοφόρους τάσσεται υπέρ της συμφωνίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, στο σύνολο της κοινής γνώμης, αρνητικά «βαθμολογεί» τη συμφωνία το 70% και θετικά μόλις το 12%. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η προσέγγιση του θέματος ανά ηλικιακή ομάδα, όπου και πάλι το «όχι» υπερτερεί σε συντριπτικά ποσοστά.

Είναι μάλιστα εντυπωσιακό το γεγονός ότι στις ηλικίες από 17 έως 24 ετών «όχι» απαντά το 67% και μόλις το 9% συμφωνεί.

Αντίστοιχα χαμηλό (9%) είναι και το ποσοστό που εγκρίνει τη συμφωνία στις ηλικίες άνω των 65 ετών ενώ αρνητικά απαντά το 76%. Σε κάθε περίπτωση, γυρίζει την πλάτη στη συμφωνία το 68% των ηλικιών από 25 έως 34 ετών, το 67% από 35 έως 44 ετών και το 79% στις ηλικίες 46 έως 64 ετών.

Επιπλέον, η απόφαση για κύρωση της συμφωνίας δεν βρίσκει σύμφωνη ούτε την πλειοψηφία των ψηφοφόρων του. Κι αυτό γιατί μόλις το 24% τη βλέπει θετικά, ενώ διαφωνεί το 50%.

Στη Νέα Δημοκρατία το 88% απορρίπτει τη Συμφωνία, ενώ κόντρα στην εκλογική του βάση κινείται ο Σταύρος Θεοδωράκης, καθώς το 65% των ψηφοφόρων του Ποταμιού κρίνει τη συμφωνία αρνητικά και μόλις το 14% θετικά. Στο ΔΗ.ΣΥ. «ναι» λέει το 10% και «όχι» το 74%, ενώ στο ΚΚΕ την απορρίπτει το 62%.

Τέλος, εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι, όπως δείχνουν τα στοιχεία της έρευνας, ενισχύθηκε η άποψη ότι είναι ετεροβαρής και εξυπηρετεί περισσότερο τα συμφέροντα της πΓΔΜ. Συγκεκριμένα, με τη θέση αυτή συμφωνεί το 75% σε σχέση με τον περασμένο Ιούνιο, όπου το αντίστοιχο ποσοστό βρισκόταν δύο μονάδες κάτω στο 73%».

Previous Article

Καμία απόφαση από το Πατριαρχείο Βουλγαρίας για την Ουκρανική ψευδο-αυτοκεφαλία

Next Article

Πατριάρχης Βαρθολομαίος και Σκοπιανό

Διαβάστε ακόμα