76 Ιεράρχες αποφασισμένοι κατά της «συμφωνίας»!

Share:

Ο Σεβ. Θεσσαλονίκης αποκάλυψε ότι ελάχιστοι ήσαν οι Ιεράρχες που συμφώνουν με τον Αρχιεπίσκοπο. Η ΔΙΣ ίσως ελέγχεται, αλλά ολόκληρος η Ιεραρχία είναι αδύνατον. Όπως πληροφορηθήκαμε από την ιστοσελίδα dogma.gr της 19ης Νοεμβρίου 2018:

«Ερωτηθείς για τους αντιδρώντες Ιεράρχες ο Σεβασμιώτατος Θεσσαλονίκης τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν ήταν περισσότεροι από πέντε η οκτώ οι Ιεράρχες εκείνοι που συμφωνού­σαν με το σχέδιο συμφωνίας μεταξύ Αρχιεπισκόπου και Πρωθυπουργού», αφήνοντας μέσα από τα λεγόμενά του να εννοηθεί ότι ο Αρχιεπίσκοπος συνάντησε της σθεναρή αντίδραση της ισχυρής πλειοψηφίας της Ιεραρχίας στο θέμα της μισθοδοσίας των ιερέων.

Άλλωστε, όπως υπογράμμισε στις αποκλειστικές τους δηλώσεις στο dogma.gr ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος «δε θα μπορούσε την περασμένη Παρασκευή να πάει σε ψηφοφορία στη συνεδρίαση της Ιεραρχίας, καθώς ήταν φανερό ότι η συμφωνία δε θα εγκρίνονταν».

Ερωτηθείς ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης για το εάν ήταν ενήμεροι για τις συζητήσεις του Αρχιεπισκόπου με τον Πρωθυπουργό, σημείωσε: «Επισήμως δεν είχαμε καμία ενημέρωση, ανεπίσημα λέγονταν διάφορα».

Previous Article

Βουλευτής καταγγέλλει Ιεράρχες για υπεξαίρεση

Next Article

Μαντινείας Αλέξανδρος: «Θέλουν να γίνει η Εκκλησία ένα σωματείο»

Διαβάστε ακόμα