Guardian: Ανταρσία κατά του Κλάους Σβαμπ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ

Share:

Ο Κλάους επιλέγει τους ηγέτες του χρησιμοποιώντας τα ίδια κριτήρια: πίστη, δόλος, σεξουαλική απήχηση. Η ποιότητα των ανθρώπων στην κορυφή αντικατοπτρίζει τον τύπο των ανθρώπων που εργάζονται για τον υπόλοιπο οργανισμό

Η πρωτοκαθεδρία του «Mr. Davos» στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, αμφισβητείται για πρώτη φορά ευθέως έπειτα από 52 χρόνια, σύμφωνα με τον Guardian. Το μέλλον του Κλάους Σβαμπ, όπως αναφέρει ο Guardian, έγινε σημείο συζήτησης στη φετινή συνάντηση στο Νταβός, καθώς οι υπάλληλοι του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ άσκησαν έντονη κριτική στην προεδρία του και στην έλλειψη πλάνου για τη διάδοχη κατάσταση.

«Έχει περικυκλωθεί από τον «κανέναν», διότι σύμφωνα με τον ίδιο κανένας δεν ήταν σε θέση να διευθύνει την οργάνωση που ο ίδιος ίδρυσε στις αρχές της δεκαετίας του 1970», ανέφερε στη βρετανική εφημερίδα μια ομάδα από νυν και πρώην μέλη του Φόρουμ στο Νταβός. «Ο Κλάους βρίσκεται στο τιμόνι του WEF για 52 χρόνια. Όταν γεννήθηκε [το 1938] 122 από τις 195 πολιτείες στον κόσμο αυτή τη στιγμή δεν υπήρχαν καν», προσθέτουν τα ίδια πρόσωπα.

«Είμαστε μια ομάδα νυν και πρώην υπαλλήλων του WEF. Θέλουμε να παίξουμε τον ρόλο μας στην προώθηση της συζήτησης σχετικά με τον ρόλο που διαδραματίζει αυτή η οργάνωση στον κόσμο», σημειώνουν στον Guardian και τονίζουν πως διατηρούν την ανωνυμία τους, καθώς φοβούνται για τυχόν… συνέπειες. «Αν βγούμε μπροστά, ο Κλάους είναι πολύ καλά συνδεδεμένος και μπορεί να μας κάνει τη ζωή δύσκολη ακόμα και αν φύγουμε από το WEF», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Τη συζήτηση για το μέλλον του Σβαμπ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, πυροδότησε ένα άρθρο του Politico την τελευταία εβδομάδα, στο οποίο αναφερόταν ότι οι εταιρείες που χρηματοδοτούν την επιχείρηση με εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, εξέφρασαν δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι δεν υπάρχει στρατηγική για τη διαδοχή.

Οι αναρτήσεις, που κοινοποιήθηκαν στον Guardian, ανέφεραν: «Δεν υπάρχει πολύ μέλλον για το WEF πέρα ​​από τον Klaus, όχι μόνο επειδή δεν υπάρχει ξεκάθαρος διάδοχος, αλλά και επειδή το διοικητικό του συμβούλιο είναι μια τέτοια φωλιά οχιάς όπου η ανώτερη ηγεσία θα είναι ένας στον λαιμό του άλλου τη στιγμή που ο γέρος θα πεθάνει ξαφνικά».

Την ίδια στιγμή, η ομάδα των υπαλλήλων του WEF ανέφερε στον Guardian πως είχε προχωρήσει στη δημοσίευση αρνητικών κριτικών για το Φόρουμ στην πλατφόρμα Linkedln, ωστόσο, αυτές οι κριτικές κατέβηκαν μετά από παρέμβαση του ίδιου του WEF κάτι που ο οργανισμός αρνείται. Σε κάθε περίπτωση, η παντοδυναμία του Κλάους Σβαμπ κλονίζεται για πρώτη φορά τόσο ισχυρά και μάλιστα με βέλη που προέρχονται από το εσωτερικό της οργάνωσης που ο ίδιος ίδρυσε…

Ένας εκπρόσωπος του WEF είπε: «Το συμβούλιο των διαχειριστών αποφασίζει για τυχόν μελλοντικούς διορισμούς θεσμικής ηγεσίας. Το forum έχει μια ισχυρή δομή θεσμικής διακυβέρνησης για να διασφαλίσει τη συνεχή ικανότητά του να υποστηρίζει πλήρως την αποστολή του».

Ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Tony Blair είναι μία από τις κορυφαίες διεθνείς προσωπικότητες που έχουν συνδεθεί με τον ρόλο.

Η ομάδα των προηγούμενων και των σημερινών υπαλλήλων του WEF αμφισβήτησε την ικανότητα του οργανισμού να λειτουργεί χωρίς τον Schwab στο τιμόνι.

«Στους περισσότερους οργανισμούς η επόμενη γενιά κορυφαίων ηγεσιών είναι αμυδρά ορατή στα υψηλότερα επίπεδα διοίκησης, αλλά στο WEF ο Κλάους έχει περικυκλωθεί με μια τέτοια ομάδα από “ανύπαρκτους” στην κορυφή που είναι δύσκολο να δει κανείς πώς κάποιος από αυτούς θα μπορούσε να αντιμετωπισθεί στα σοβαρά από κάποιον που έχει βαρύτητα εντός ή εκτός του οργανισμού.

«Ο Κλάους επιλέγει τους ηγέτες του χρησιμοποιώντας τα ίδια κριτήρια: πίστη, δόλος, σεξουαλική απήχηση. Η ποιότητα των ανθρώπων στην κορυφή αντικατοπτρίζει τον τύπο των ανθρώπων που εργάζονται για τον υπόλοιπο οργανισμό».

primenews.press

Previous Article

Υπογεννητικότητα: Η Ιαπωνία τολμά… εμείς;

Next Article

ΥπΕΞ Σλοβενίας: «Όλα τα κράτη πρέπει να σέβονται τους κανόνες της Παγκόσμιας Τάξης»