Nordic Monitor: Το σχέδιο Ερντογάν να κάνει τα κατεχόμενα στην Κύπρο κέντρο ανομίας

Share:

 

Σε κέντρο που θα ανθεί το οργανωμένο έγκλημα, θέλει να μετατρέψει ο Ερντογάν τα κατεχόμενα στην Κύπρο, σύμφωνα, όπως αποκαλύπτει το Nordic Monitor.

Ο Ερντογάν και οι συνεργάτες του θέλουν να μετατρέψουν τα κατεχόμενα σε «παράδεισο» εγκλήματος, ανομίας και εκβιασμών, ένα άνδρο αδίστακτων κακοποιών που θα εργάζονται για την ευημερία και τον πλουτισμό του καθεστώτος, αναφέρεται στο δημοσίευμα, στο οποίο γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στον «πρέσβη» Φεϊζιόγλου.

Το σχέδιο του Ερντογάν

Ο διορισμός ενός νεοεθνικιστή ως «πρέσβη» της Τουρκίας στα κατεχόμενα είναι το τελευταίο σε μια σειρά γεγονότων που δείχνουν ότι ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θέλει να μετατρέψει την περιοχή στο νησί της Μεσογείου σε «Sin-city», όπου τα δίκτυα οργανωμένου εγκλήματος, διακίνησης ναρκωτικών, ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, τυχερών παιχνιδιών και διακίνησης σεξουαλικών δικτύων μπορούν να λειτουργούν ατιμώρητα και χωρίς καταστολή.

Σίγουρα δεν είναι τυχαία η απόφαση του Ερντογάν, ο οποίος επέλεξε τον Μετίν Φεϊζιόγλου, έναν αντιδυτικό, νεοεθνικιστή δικηγόρο που δεν έχει εμπειρία στη διπλωματία, ως νέο επικεφαλής στο ψευδοκράτος. Υπάρχει ένα καλά οργανωμένο, δόλιο σχέδιο πίσω από αυτό, δεδομένου ότι ο Φεϊζιόγλου συνδέεται εδώ και πολύ καιρό με τις σκοτεινές δυνάμεις των νεοεθνικιστικών δικτύων (Ulusalcı) που τους αρέσει να λειτουργούν πέρα ​​από τη σφαίρα του νόμου και στο παρελθόν ενοχοποιήθηκαν για δολοφονίες ,σκευωρίες και μεθοδεύσεις που κατά καιρούς στόχευαν μη μουσουλμάνους στην Τουρκία, αναφέρει το δημοσίευμα.

Το who is who του Φεϊζιόγλου

Ο Φεϊζιόγλου έχει μακρά ιστορία με νεοεθνικιστές, βοήθησε τον Ερντογάν να μετατρέψει το δικαστικό σώμα σε πολιτικό εργαλείο το 2014 και έκανε επιτυχώς εκστρατεία για την απελευθέρωση διαβόητων προσωπικοτήτων που συνωμοτούσαν κατά της Δύσης και των συμφερόντων του ΝΑΤΟ στην Τουρκία.

Ήταν ένας από τους ανθρώπους που βοήθησαν τον Ερντογάν στην προσπάθειά του να εδραιώσει τον έλεγχο σε όλα τα επίπεδα του τουρκικού κράτους. Ως ανταμοιβή για την υπηρεσία του, διορίστηκε «πρέσβης» στα κατεχόμενα στις 31 Οκτωβρίου του 2022, καθιστώντας τον ουσιαστικά «κυβερνήτη» του αυτοαποκαλούμενου «κράτους» που αναγνωρίζεται μόνο από την Τουρκία.

«Ηδη κέντρο ανομίας τα κατεχόμενα»

Τα κατεχόμενα όπου η Τουρκία διατηρεί δεκάδες χιλιάδες στρατεύματα, είναι ήδη κέντρο ανομίας, έδρα για τα συνδικάτα του οργανωμένου εγκλήματος και τις οργανώσεις μαφίας που προστατεύονταν από τα αφεντικά τους στην Άγκυρα, αναφέρει το Nordoc Monitor. Εγκληματικές επιχειρήσεις λειτουργούν εδώ και πολύ καιρό ατιμώρητα και κατά καιρούς εργάζονται για λογαριασμό της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών MIT, για διάφορες μυστικές επιχειρήσεις πέρα ​​από τα τουρκικά σύνορα.

Τα ξενοδοχεία, τα πανεπιστήμια και τα καζίνο με τις επιχειρήσεις τυχερών παιχνιδιών, ναρκωτικών και σεξ σχεδιάστηκαν για να παρασύρουν Τούρκους αλλά και ξένους σε σχέδια που θα προωθούσαν τη μυστική ατζέντα εκείνων που ασκούν εξουσία και επιρροή στα παρασκήνια στην Άγκυρα.

Ο Ερντογάν έκανε μια συμφωνία με αυτές τις άθλιες ομάδες που είχαν επίσης παρεισφρύσει μέσα σε τουρκικά κυβερνητικά ιδρύματα, ενώ εκκαθάρισε βετεράνους αρχηγούς αστυνομίας και εισαγγελείς που επιχείρησαν να τις καταστείλουν. Σήμερα, οι περισσότεροι νεοεθνικιστές σε αυτές τις ομάδες έχουν στρατολογηθεί ως πρόθυμοι εταίροι που βοηθούν τον Ερντογάν να κυβερνήσει την Τουρκία καθώς και τα κατεχόμενα.

Δείτε εδώ, μέρος ενός κατηγορητηρίου που αποκαλύπτει λεπτομέρειες για μια μυστική συνωμοσία στα κατεχόμενα, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο της τουρκικής κυβέρνησης.

(…)

«Μπορούμε να κάνουμε ότι θέλουμε»

«Η Κύπρος είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος για εμάς. Μπορούμε εύκολα να κάνουμε ό,τι θέλουμε εδώ χωρίς να μας εμποδίζει η αστυνομία ή το δικαστικό σώμα», καταλήγει το έγγραφο κάτω από ένα κεφάλαιο με τίτλο «Κυπριακές Ευκαιρίες». Το έγγραφο υποβλήθηκε για επανεξέταση στον πρώην συνταγματάρχη Τσοσκούν Μπασμπούγκ, με την κωδική ονομασία Coco, ο οποίος ήταν στη στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών και άρχισε να εργάζεται ως αναπληρωτής του Οζκαϊνάκ μετά τη συνταξιοδότηση.

Ο Eρκάν παρουσίασε τις τρέχουσες επιχειρήσεις στα κατεχόμενα, αποκαλύπτοντας την ταυτότητα των περιουσιακών τους στοιχείων και κάνοντας συστάσεις για το πώς μπορούν να ενισχύσουν τις δυνατότητές τους. Δηλώνοντας ότι τα ναρκωτικά, το παράνομο σεξ και το αλκοόλ ήταν ευρέως διαδεδομένα στα κατεχόμενα, ο Ερκάν είπε ότι το περιβάλλον είναι ώριμο για επιχειρήσεις που στοχεύουν εξέχουσες προσωπικότητες, γραφειοκράτες, ακαδημαϊκούς και πλούσιους ανθρώπους.

(…)

Τα απόρρητα έγγραφα του ΝΑΤΟ και του FBI

Το έγγραφο προειδοποιούσε ότι η συμμορία έπρεπε να φυτέψει τους ανθρώπους της για να εργαστούν στις τάξεις της Κεντρικής Διοίκησης (Merkez Komutanlıkları) ώστε να γνωρίζουν για τις επιδρομές και τις επιθεωρήσεις της στρατιωτικής αστυνομίας (Merkez Komutanlığı Askeri İnzibat Taburu) πριν πραγματοποιηθούν.

Μεταξύ των χιλιάδων σελίδων μυστικών εγγράφων που κατάφερε να αποκτήσει η συμμορία ήταν απόρρητα έγγραφα του ΝΑΤΟ και του FBI που κοινοποιήθηκαν στην τουρκική κυβέρνηση, μέλος της Συμμαχίας.

Όλα τα άτομα που κατονομάζονται στο κατασχεθέν έγγραφο κατηγορήθηκαν από τον εισαγγελέα της Σμύρνης το 2011, συνελήφθησαν και δικάστηκαν σε δικαστήριο. Ωστόσο, η υπόθεση ματαιώθηκε όταν η κυβέρνηση Ερντογάν παρενέβη το 2014, βοηθώντας τους υπόπτους να γλιτώσουν την τιμωρία. Η κυβέρνηση αντικατέστησε τόσο τους ανακριτές και τους εισαγγελείς της δίκης όσο και τους δικαστές που άκουγαν την υπόθεση. Το νεοδιορισμένο προσωπικό απέσυρε την υπόθεση τον Φεβρουάριο του 2016.

Πολλοί αξιωματικοί που κατονομάζονταν στο κατηγορητήριο ως ύποπτοι επέστρεψαν στα καθήκοντά τους στον τουρκικό στρατό, ανεβάζοντας τις βαθμίδες παρά τα αμφιλεγόμενα αρχεία τους. Σαν να μην αρκούσε το πάγωμα της έρευνας, η κυβέρνηση Ερντογάν τιμώρησε επίσης τους εισαγγελείς και τους αρχηγούς της αστυνομίας που αποκάλυψαν τη συμμορία και ερεύνησαν τις δραστηριότητές τους. Οι περισσότεροι από τους ερευνητές που συμμετείχαν στην αποκάλυψη της συμμορίας είτε απομακρύνθηκαν είτε φυλακίστηκαν από την κυβέρνηση.

Ο Μπασμπούγ, ο οποίος ήταν ο νούμερο δύο άνθρωπος της ομάδας και διηύθυνε επιχειρήσεις στα κατεχόμενα, είναι τώρα τακτικός σχολιαστής στο ειδησεογραφικό δίκτυο A-Haber, το οποίο ανήκει στην οικογένεια του προέδρου. Εκτοξεύει αντιδυτική ρητορική, κατηγορώντας τις ΗΠΑ για όλα όσα πηγαίνουν στραβά στην Τουρκία και υποστηρίζει μάλιστα ότι οι Εβραίοι είναι πίσω από την πανδημία του κορονοϊού.

Ο Φεϊζιόγλου, ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διάσωση των σκιωδών προσώπων που σχεδίαζαν τα αποτρόπαια σχέδια στην Κύπρο, είναι τώρα ο Τούρκος «πρέσβης» στα κατεχόμενα. Αυτά είναι σίγουρα κακά νέα για τον νόμο και την τάξη στο διαιρεμένο νησί, όπου πιθανότατα θα υπάρξουν προκλητικά γεγονότα που έχουν σχεδιαστεί για να ενδυναμώσουν τους εθνικιστές, τους νεοεθνικιστές και τον πολιτικό τους αφέντη, τον Πρόεδρο Ερντογάν.

(Πηγή: In.gr)

sigmalive.com

Previous Article

Κραυγή αγωνίας της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας εν έτει 2022

Next Article

Κραυγή απόγνωσης από την ηρωίδα Κυρά του Δέλτα για τον Έβρο