Οι Ουνίται των Αθηνών παραβαίνουν τον νόμον

Share:
Εφημερίς Ορθόδοξος Τύπος

Σεβαστοί και αγαπητοί,
Δεν είμαι νομικός, από ο,τι γνωρίζω όμως, υπάρχει ένας Νόμος που τιμωρεί όσους πραγματοποιούν «παραποίηση στολής».
Αν εγώ φορέσω τη Στολή Στρατηγού ο Νόμος θα ενεργοποιηθεί. Και τα επιτετραμμένα Όργανα θα με συλλάβουν και το Δικαστήριο, στο οποίον θα με παραπέμψουν, θα με καταδικάσει.
Στην Πατρίδα μας υπάρχουν κάποιοι που παραβαίνουν το νόμο αυτό, δεν είδα όμως ποτέ ούτε άκουσα ότι κάποιοι συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν, και αυτοί είναι οι ΟΥΝΙΤΕΣ, οι οποίοι ντύνονται ως Ορθόδοξοι Ιερείς, φορούν Ορθόδοξες Ιερατικές στολές και μάλιστα – το σκανδαλωδέστερο – έχτισαν και ένα θαυμάσιο Ναό στην οδό Αχαρνών, Βυζαντινού τύπου και εκεί τελούν όλον τον προσηλυτισμό τους ανενόχλητοι και από την Πολιτεία και – δυστυχώς – και από την Εκκλησία. Εκεί προσηλυτίζονται οι αφελείς Ορθόδοξοι Χριστιανοί, βλέποντας τον υπέροχο αυτό Ναό και ορθοδόξους ιερείς και ίσως «δελεαζόμενοι», με διάφορες υποσχέσεις τονίζοντας ότι είμαστε το ίδιο.
Και μου γεννάται η απορία: «Δεν βρέθηκε κανείς Εισαγγελεύς να επέμβει στηριζόμενος στο Νόμο «περί παραποιήσεως στολής» η κάπως έτσι; Από που βρήκαν το δικαίωμα να χτίσουν Βυζαντινό Ναό; Να φορούν ράσα και καλυμμαύχια και να παριστάνουν τους Ορθοδόξους Ιερείς και να ισχυρίζονται ότι και αυτοί είναι «ιερείς» και μάλιστα «Ελληνόρρυθμοι».
Δεν γνωρίζω αν πότε η Διοίκηση της Εκκλησίας μας έκαμε κάποια ενέργεια η διεμαρτυρήθη για την προσηλυτιστική παρουσία των ΟΥΝΙΤΩΝ.
Όταν επρόκειτο να έλθει ο πάπας στην Αθήνα, για να προσκυνήσει τον τόπο που ο Απόστολος Παύλος εκήρυξε το Χριστιανισμό στους Αθηναίους, διεμαρτυρήθηκα στον τότε Αρχιεπίσκοπο να μη υποδεχθεί αυτοπροσώπως τον πάπα, αλλά σαν επιχώριος Επίσκοπος να στείλει κάποιον Διάκονο να τον υποδεχθεί (αλήθεια ποιός είχε προσκαλέσει τον Πάπα; Αυτό δεν το μάθαμε…).  Σας εσωκλείω το αντίγραφο του FAX που είχα στείλει τότε.
Γράφω αυτά σε σας, επειδή γνωρίζω πως έχετε το θάρρος και την τόλμη να ασχολείστε και να ενδιαφέρεστε για τα θέματα της Ορθοδοξίας μας.
Ευχαριστώ για την κατανόησή σας.

Αρχ/της Θεόκλητος Κ. Τσίρκας
Βριλλήσια

Previous Article

Η βρεφοκτονία της Πετρουπόλεως και αι βρεφοκτονίαι των εκτρώσεων

Next Article

Ο ΚΑΙΡΟΣ και η κ. Ρεπούση σύμμαχοι δια τα νέα θρησκευτικά

Διαβάστε ακόμα